Business & Finance Δευτέρα 28/03/2022, 20:43
ΑΓΟΡΕΣ

Ξέφρενο ράλι για τα κρυπτονομίσματα: Έσπασε το φράγμα των 45.000 δολ. το Bitcoin

Ξέφρενο ράλι για τα κρυπτονομίσματα: Έσπασε το φράγμα των 45.000 δολ. το Bitcoin

Ισχυρά κέρδη σημειώνονται κατά μήκος του ταμπλό των κρυπτονομισμάτων, με την αγορά να καταγράφει το μεγαλύτερο ράλι από την αρχή του έτους.

Το σφυροκόπημα των τελευταίων εβδομάδων που έπληξε τα κρυπτονομίσματα, κατατάσσοντας ολόκληρη την αγορά εμμέσως πλην σαφώς στην κατηγορία των επισφαλών επενδύσεων, φαίνεται να έληξε το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Αλλά και την προηγούμενη εβδομάδα, η άνοδος είχε ήδη αρχίσει να διαφαίνεται με το Bitcoin συγκεκριμένα να σημειώνει συνολικά κέρδη 15%.

To Bitcoin, έφτασε μάλιστα ακόμη και τα 47.881 δολάρια μέσα στην μέρα, ενώ αυτή τη στιγμή κινείται περίπου στα 47.410 δολάρια. Κατά την διάρκεια του σαββατοκύριακου, άγγιξε το ψυχολογικό όριο των 45.000 δολαρίων, όπου τους τελευταίους μήνες πραγματοποιείται sell off με την τιμή να πέφτει αιφνίδια. Ωστόσο, το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα διατήρησε τα κέρδη συμπαρασύροντας ανοδικά και την υπόλοιπη αγορά.

Το Ethereum ακολουθεί καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 6% το τελευταίο εικοσιτετράωρο και αγγίζει τα 3.370 δολάρια, έχοντας υποχωρήσει ελαφρώς από το υψηλό της ημέρας.

Σημαντικά κέρδη παρουσιάζει και το Solana με άλμα 9,44% το τελευταίο εικοσιτετράωρο και την τιμή του να βρίσκεται σε μηνιαίο υψηλό στα 111 δολάρια περίπου.

Αντίστοιχα και το Terra καταγράφει κέρδη 9,33% στα 98,92 δολάρια. Το Terra όμως δεν έχει καταφέρει να φτάσει το υψηλό του Μαρτίου στα 103,7 δολάρια.

Τα μεγάλα κέρδη ορισμένων κρυπτονομισμάτων απέδωσε ο Michael Sonnenshein CEO της Greyscale σε επέμβαση των στελεχών της αγοράς προκειμένου να ενισχύσουν τα αποθεματικά τους. Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, ο Sonnenshein δήλωσε ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο ενδέχεται να παρέχουν και στήριξη στην τιμή τους.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πράσινο φως για την χρήση κρυπτονομισμάτων στην Ουκρανία

Και με τις «φιλικές» χώρες τι; Η Ρωσία εξετάζει τις πληρωμές ενέργειας με κρυπτονομίσματα

Θέλεις να ακούσεις το αγαπημένο σου συγκρότημα; Πήγαινε σε συνέδριο για κρυπτονομίσματα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News