Business & Finance Πέμπτη 24/03/2022, 16:33
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Αναστροφή πορείας και κέρδη στην έναρξη της συνεδρίασης

Wall Street: Αναστροφή πορείας και κέρδη στην έναρξη της συνεδρίασης

Ανοδικά κινούνται στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, ακολουθώντας αντίθετη διαδρομή σε σχέση με χθες και τις απώλειες που σημείωσαν. Όπως και στις διεθνείς αγορές, έτσι και στο αμερικανικό χρηματιστήριο παραμένουν η ανασφάλεια και ο προβληματισμός αφενός από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφετέρου από το νέο ράλι στις τιμές του πετρελαίου που έφερε το μπρεντ εκ νέου άνω των 120 δολαρίων το βαρέλι. Όλα αυτά, την ώρα που η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προειδοποιεί για πιο επιθετική σύσφιξη της νομισματική της πολιτικής, με αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης αν ο πληθωρισμός επιμένει να κινείται με υψηλούς ρυθμούς.

Με αυτές τις παραμέτρους να σκιαγραφούν ένα πλαίσιο που μόνο ευοίωνο δεν είναι, σήμερα οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης επιλέγουν να τοποθετηθούν στις μετοχές.

Έτσι ο Dow Jones σημειώνει άνοδο της τάξεως του 0,47%, ο S&P 500 βρίσκεται στο +0,37%, με τον Nasdaq να κινείται πλησίον του μηδενός.

Άπαντες σήμερα συντονίζονται στην Ευρώπη και στις Βρυξέλλες, όπου οι ηγέτες της Δύση συναντώνται για να συζητήσουν τις εξελίξεις αναφορικά με την κατάσταση στην Ανατολική Ευρώπη.

Επί τάπητος θα τεθεί το θέμα για κυρώσεις στον ενεργειακό κλάδο της Ρωσίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μια απόφαση η οποία όπως διαρρέει από τους κύκλους της Ε.Ε. δεν βρίσκει τη σύμφωνη γνώμη από όλους του Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Από τη μεριά του ο Τζο Μπάιντεν δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσει ακόμη περισσότερο με περαιτέρω κυρώσεις, την ώρα που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χθες εξέπληξε τους πάντες όταν ανακοίνωσε ότι σκέφτεται να δέχεται πληρωμές σε ρούβλι για τις εξαγωγές φυσικού αερίου από τη χώρα του.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας δημοσίευσε τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, οι οποίες την περασμένη εβδομάδα υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1969.

Η ζήτηση για εργαζομένους εξακολουθεί να ξεπερνά τον αριθμό των Αμερικανών διαθέσιμων για δουλειά, ενώ παράλληλα ο πληθωρισμός –που βρίσκεται στα ύψη– αποτελεί κίνητρο για αναζήτηση εργασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα, ο αριθμός των αιτήσεων ανεργίας υποχώρησε κατά 28.000 στις 187.000 την περασμένη εβδομάδα. Μάλιστα, η εικόνα ήταν πολύ καλύτερη από τις προβλέψεις, που ανέμεναν ότι ο αριθμός θα σκαρφαλώσει στις 210.000 αιτήσεις.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Νέο τοπίο στην αγορά εργασίας – Χαμηλότερος αριθμός νέων επιδομάτων ανεργίας από το 1969

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News