Business & Finance Τρίτη 22/03/2022, 22:17
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ανάκαμψη με ώθηση από τεχνολογία και τράπεζες

Wall Street: Ανάκαμψη με ώθηση από τεχνολογία και τράπεζες

Ανέκαμψε η Wall Street στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, καθώς οι συναλλασσόμενοι «χώνεψαν» τα σχόλια του προέδρου της Φέντεραλ Ριζέρβ, Τζερόμ Πάουελ, για πιο γρήγορες και μεγαλύτερες επιτοκιακές αυξήσεις.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 254,47 μονάδες ή 0,74%, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 1,13%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε ράλι περίπου 2%.  

«Η αντίληψη πρέπει που επικρατεί είναι ότι η κατάσταση βαίνει χειρότερη του αναμενομένου και το μήνυμα που πήραν οι αγορές είναι ότι θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο», αναφέρει η Λιζ Γιανγκ, επικεφαλής επενδύσεων της SoFi. 

Η Goldman Sachs αναθεώρησε και αυτή τις προβλέψεις της ως προς την επιτοκιακή πολιτική της Fed, περιμένοντας τώρα επιτοκιακές αυξήσεις της τάξης των 50 μονάδων βάσης το Μάιο και τον Ιούνιο. Ο επικεφαλής οικονομολόγος της UBS, Τζόναθαν Πίνγκλ, θεωρεί και αυτός πολύ αυξημένη την προοπτική μίας επιτοκιακής αύξησης των 50 μονάδων βάσης. 

Οι μετοχές τεχνολογίας κινήθηκαν ανοδικά, παρά το γεγονός ότι η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κρατικού ομολόγου εκτινάχθηκε στο 2,39%, στο υψηλοτερο επίπεδο από το Μάιο του 2019. Η τεχνολογία, παρότι δέχθηκε πιέσεις στη συνεδρίαση της Δευτέρας μετά τα σχόλια Πάουελ, ανέκαμψε σήμερα, με τις μετοχές των Alphabet, Meta και Amazon να ενισχύονται όλες περισσότερο από 2%. 

Σε άνοδο και οι μετοχές των τραπεζών, συμπορευόμενες με τις ομολογιακές αποδόσεις. Η μετοχή της JPMorgan ενισχύθηκε 2,1%, ενώ της Bank of America 3,1%. 

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην Ουκρανία με την Ρωσία να «σκληραίνει» τη στάση της και τη Δύση να βρίσκεται σε έντονη διπλωματία ενόψει δε των σημαντικών συναντήσεων αυτής της εβδομάδας. 

Πάντως και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street αναμένεται να κλείσουν το μήνα με άνοδο. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 3,1% το Μάρτιο, ενώ ο Dow και ο Nasdaq ενισχύονται έκαστος περισσότερο από 2%. 

 

moneyreview.gr 

 

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκές μετοχές: Κέρδη 0,9% με πρωταγωνιστή τις τράπεζες

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News