Business & Finance Τρίτη 22/03/2022, 15:57
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη μετά το χθεσινό «διάλειμμα»

Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη μετά το χθεσινό «διάλειμμα»

Σε ανοδική πορεία επέστρεψε η Wall Street μετά τις χθεσινές απώλειες που σημείωσε και οι οποίες ανέκοψαν έναν ανοδικό κύκλο για τον Dow Jones που είχε διαρκέσει για πέντε συναπτές συνεδριάσεις. 

Μία ημέρα μετά τα σχόλια του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για πιο επιθετικές επιτοκιακές αυξήσεις αν ο πληθωρισμός επιμείνει να διατηρεί τις υψηλές ταχύτητες, οι επενδυτές επέστρεψαν στις μετοχές, αφήνοντας πίσω τις ρευστοποιήσεις της Δευτέρας. 

Με την πρώτη μισή ώρα συμπληρωμένη, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,81%, ενώ οι S&P 500 και Nasdaq σημειώνουν άνοδο περί του 0,50%. 

Χθες ο Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε ότι η Fed δεν θα έχει πρόβλημα να προχωρήσει με αυξήσεις επιτοκίων της τάξεως των 50 μονάδων βάσεως. Τα σχόλια αυτά όπως αναμενόταν έχουν ευνοήσει τις τραπεζικές μετοχές και τον τραπεζικό κλάδο στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς όταν αυξάνονται τα επιτόκια τα κέρδη για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ενισχύονται. 

Από τις επιμέρους μετοχές, αυτή της Nike καταγράφει κέρδη πλέον του 4, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το γ΄ τρίμηνο της οικονομικής της χρήσης τα οποία ήταν καλύτερα του αναμενομένου. Η μετοχή της αμερικανικής κατασκευάστριας αθλητικών ειδών είχε δείξει πρν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης τα διαπιστευτήριά της, κινούμενη ανοδικά με παρόμοιο ποσοστό με αυτό που ενισχύεται.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News