Business & Finance Τρίτη 22/03/2022, 14:55
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Προσπαθεί να αποφύγει το «deja vu» με χθες παραδίδοντας τα κέρδη 

Χρηματιστήριο: Προσπαθεί να αποφύγει το «deja vu» με χθες παραδίδοντας τα κέρδη 

Χαμηλότερα σε σχέση με το αρχικό στάδιο της σημερινής συνεδρίασης κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, ωστόσο παραμένει σε θετικό έδαφος αν και προς στιγμήν το «deja vu» με τη χθεσινή συνεδρίαση και την παράδοση των αρχικών κερδών βρέθηκε πολύ κοντά. 

Ο Γενικός Δείκτης κινείται υψηλότερα κατά 0,19% και βρίσκεται οριακά άνω των 860 μονάδων (860,98), κινούμενος μεταξύ ενός στενού εύρους τόσο από πλευράς διαπραγμάτευσης όσο και τζίρου. Το υψηλό ημέρας σημειώθηκε στις 865,63 μονάδες, με το χαμηλό να καταγράφεται στις 859,59 μονάδες.

Ο τζίρος έχει φθάσει μόλις τα 20,5 εκατ. ευρώ, κινούμενος στα ίδια χαμηλά επίπεδα με χθες, με τον όγκο συναλλαγών να έχει ξεπεράσει τα 6,1 εκατ. τεμάχια και τη μετοχή της Quest να «συντροφεύει» τις τραπεζικές μετοχές στην κατηγορία με τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα. 

Σε χαμηλές πτήσεις και στο +0,29% ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, σχεδόν με το ίδιο ποσοστό ενισχύεται αυτός των τραπεζών, ο κλάδος των καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών εμφανίζει την καλύτερη σημερινή εικόνα με κέρδη περί του 1,31%. 

Η εικόνα στο ταμπλό 

Με μικτά πρόσημα κινούνται οι μετοχές του FTSE Large Cap, ενώ ΕΛΠΕ, ΟΛΠ και Τέρνα Ενεργειακή παραμένουν σχεδόν αμετάβλητες. 

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης, η μετοχή του ΟΠΑΠ ενισχύεται κατά 1,53%, βρισκόμενη πίσω από τη μετοχή της ΕΥΔΑΠ η οποία με κέρδη περί του 1,63% είναι αυτή με την καλύτερη εικόνα μεταξύ των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης του ελληνικού χρηματιστηρίου. Jumbo και Mytilineos και Alpha Bank υψηλότερα του +1%./ 

ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ και ΟΤΕ υποχωρούν πλέον του 1%, ανεπαίσθητες οι όποιες απώλειες εμφανίζουν τρεις μετοχές του Δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης. 

Η εικόνα των τραπεζικών μετοχών έχει ως εξής:

  • Alpha Bank +1,04% 1,0710 ευρώ  
  • Eurobank +0,99% 1,0250 ευρώ  
  • Εθνική Τράπεζα -0,39%% 3,0980 ευρώ  
  • Πειραιώς -0,43% 1,3840 ευρώ

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News