Business & Finance Παρασκευή 18/12/2020, 10:34
ΑΓΟΡΕΣ

Bαριά η σκιά του Brexit στις ευρωπαϊκές μετοχές

Bαριά η σκιά του Brexit στις ευρωπαϊκές μετοχές

Αρνητική η εικόνα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων κατά το άνοιγμα της τελευταίας συνεδρίασης αυτής της εβδομάδας, καθώς ο χρόνος ήδη μετράει ήδη αντίστροφα για το Brexit και οι δύο πλευρές δεν έχουν καταφέρει ακόμη να καταλήξουν στη συμφωνία που θα διέπει εμπορικές συναλλαγές αξίας ενός τρισ. δολαρίων ετησίως. Προσπάθειες για επιστροφή σε θετικό έδαφος μετά την αρνητική, πρώτη αντίδραση.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 άνοιξε με οριακή πτώση 0,2%, έχοντας ως βαρίδι τις μετοχές του κλάδου ταξιδίων και ψυχαγωγίας, που κατέγραφαν απώλειες πάνω από 1%. Ισορροπίες μεταξύ κερδών και απωλειών σε Φραγκφούρτη, Παρίσι και Μιλάνο, προσπάθειες για τον FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου να κρατηθεί σε θετικό έδαφος.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ανέφερε χθες ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε «κρίσιμη κατάσταση» και ότι δεν διαφαίνεται φως στο τούνελ για συμφωνία, εκτός κι αν οι Βρυξέλλες επιδείξουν προθυμία να μεταβάλει τη θέση της στο ακανθώδες ζήτημα της αλιείας.

Μεταξύ των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ο γερμανικός DAX υποχωρούσε 0,19%, αν και στη συνέχεια επέστρεψε σε θετικό έδαφος. Πτώση 0,26% και για τον CAC 40 στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, ενώ και στο Μιλάνο, ο FTSE MIB κατέγραφε πτώση 0,27% κατά την έναρξη της συνεδρίασης. Η είδηση για την έγκριση του εμβολίου της Moderna από το πάνελ εμπειρογνωμόνων στις ΗΠΑ -ανοίγοντας το δρόμο για την έγκρισή του και από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων- δεν κατάφερε να δώσει ώθηση στις ευρωπαϊκές μετοχές, που κινούνται στη σκιά της αβεβαιότητας του Brexit.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News