Business & Finance Δευτέρα 21/03/2022, 16:31
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Απώλειες στην έναρξη της εβδομάδας

Wall Street: Απώλειες στην έναρξη της εβδομάδας

Πτωτικά κινούνται στην έναρξη της τρέχουσας εβδομάδας οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, καθώς δεν διαφαίνεται κάποια θετική έκβαση από το μέτωπο της Ουκρανίας. Παράλληλα οι τιμές του πετρελαίου ακολουθούν γι άλλη μια φορά την ανιούσα, μετά τις αναφορές ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία.

Ο Dow Jones καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,54%, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,39%, με τον Nasdaq να αποδυναμώνεται κατά 1,17%.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο εισέρχεται στην καινούργια εβδομάδα, προερχόμενο από την καλύτερή του εβδομάδα από τον Νοέμβριο του 2020.

Την περασμένη εβδομάδα ο S&P 500 διέγραψε σχεδόν το ήμισυ των απωλειών του, απώλειες που τον εισέβαλαν στην περιοχή της διόρθωσης (υποχώρηση ίση ή μεγαλύτερη του 10% από το τελευταίο υψηλό ιστορικό ρεκόρ, μικρότερη όμως του 20%).

Με την εβδομαδιαία αυτή επίδοση να επιτυγχάνεται εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, μοιάζει αδύνατο έως απίθανο, να καταφέρει το αμερικανικό χρηματιστήριο να επαναλάβει την πορεία αυτή για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα.  

Μπορεί ο Ουκρανός πρόεδρος να απηύθυνε κάλεσμα στον ομόλογό του της Ρωσίας για κατ’ ιδίαν συζητήσεις, ή χθες Κυριακή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών να δήλωσε ότι οι δύο χώρες έχουν καταλήξει σε συμφωνία σε κρίσιμα ζητήματα, ωστόσο από το μέτωπο του πολέμου οι ανταποκρίσεις μόνο απογοήτευση προκαλούν.

Υπό αυτό το κλίμα, κάπως έτσι οι τιμές του πετρελαίου πραγματοποιούν άλμα περισσότερο του 5% και συνεπακόλουθα οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έχουν την «τιμητική» τους. Από τις Βρυξέλλες διαρρέει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιβληθεί εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία. 

Η αβεβαιότητα κυριαρχεί στις αγορές κι ενδεικτικό είναι ότι έρευνα μεταξύ διαχειριστών επενδυτικών κεφαλαίων που συνολικά διαχειρίζονται 1 τρισ. Δολάρια για λογαριασμό της Bank of America, έδειξε ότι οι προσδοκίες για την παγκόσμια ανάπτυξη βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από την εποχή της μεγάλης χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008. 

Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της Boeing (-5,6%), μετά τη συντριβή του αεροσκάφους τύπου 737 με 132 επιβαίνοντες στην Κίνα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Boeing: Κατρακυλά η μετοχή μετά την συντριβή του αεροσκάφους στην Κίνα

Ε.Ε.: Στο τραπέζι το σενάριο εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News