Business & Finance Παρασκευή 18/03/2022, 16:41
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σε εναρμόνιση με την Ευρώπη – Η καλύτερη εβδομάδα από τον Νοέμβριο του 2020

Wall Street: Σε εναρμόνιση με την Ευρώπη – Η καλύτερη εβδομάδα από τον Νοέμβριο του 2020

Για τέταρτη συναπτή συνεδρίαση επεκτείνει το ανοδικό της σερί η Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της τρέχουσας εβδομάδας, μιας εβδομάδας που σηματοδοτεί το τέλος ενός καθοδικού κύκλου του Dow Jones για πέντε διαδοχικές εβδομάδες.
Στο αρχικό στάδιο της σημερινής συνεδρίασης ο βιομηχανικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,31%, έχει καταφέρει όμως στη διάρκεια της εβδομάδας να χτίσει ένα +4,49%, ποσοστό που συνιστά την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση των τελευταίων 16 μηνών.

Ο S&P 500 κινείται «περιφερειακά» του μηδενός στην καλύτερη επίσης εβδομάδα του από τον Νοέμβριο του 2020, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,61%. 

Στο αμερικανικό χρηματιστήριο, οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής για την επικείμενη τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού προέδρου με τον Κινέζο ομόλογό του, στη διάρκεια της οποίας όπως διαρρέει από τον Λευκό Οίκο, ο Τζο Μπάιντεν θα προειδοποιήσει τον  Σι Τζιπίνγκ ότι οποιαδήποτε μορφής βοήθεια του Πεκίνου προς τη Ρωσία θα έχει συνέπειες.  

Για το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και όχι μόνο ολοκληρώνεται μια ιδιαίτερα σημαντική εβδομάδα, καθώς την Τετάρτη η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε την πρώτη αύξηση των επιτοκίων της από το 2018. Η αύξηση αυτή ήταν κατά 25 μονάδες βάσης, όπως είχαν προεξοφλήσει οι χρηματαγορές και οι αναλυτές και πλέον από το 0%-0,25% βρίσκονται στο επίπεδο του 0,25%-0,50%.

Χθες εξάλλου, τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας έδειξαν ότι οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα μειώθηκαν, υποδεικνύοντας ότι η αμερικανική αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή, την ώρα που υπάρχουν ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό. 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News