Business & Finance Παρασκευή 18/03/2022, 14:03
ΑΓΟΡΕΣ

Eurobank Χρηματιστηριακή: Πουλήστε σε κάθε άνοδο του ΧΑ

Eurobank Χρηματιστηριακή: Πουλήστε σε κάθε άνοδο του ΧΑ

Να αντιμετωπίζουν το κάθε ράλι των μετοχών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας σαν ευκαιρία για πωλήσεις, συστήνει στους επενδυτές η Eurobank Χρηματιστηριακή, καθώς εκτιμά ότι όσο διαρκεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, η όποια βελτίωση της διάθεσης για ρίσκο δεν είναι διατηρήσιμη.

Πέραν του ότι προκαλεί μεταβλητότητα, ο πόλεμος οδηγεί σε μία αλλαγή καθεστώτος, με δεδομένες τις επιπτώσεις που έχει στις τιμές των πρώτων υλών και τις εφοδιαστικές αλυσίδες, σημειώνει η χρηματιστηριακή. Επομένως, το ΧΑ θα συνεχίσει να ανησυχεί για τις επιπτώσεις των πληθωριστικών πιέσεων στην ανάπτυξη και τα αρνητικά σενάρια από μια κλιμάκωση της σύγκρουσης (π.χ. από τη διαταραχή των ροών του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη).

Η Eurobank Χρηματιστηριακή καταλήγει σε τρία σενάρια για τις εξελίξεις, με το κεντρικό της σενάριο να μιλά για επιδείνωση του μείγματος ανάπτυξης/πληθωρισμού, αλλά ακόμα υγιή αύξηση του ΑΕΠ και των εταιρικών κερδών, η οποία θα αφήσει σημαντικά περιθώρια για υπερ-αποδόσεις για τις μετοχές των ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, Mytilineos, Fourlis και των τραπεζών, με την Εθνική να είναι το top pick).

Αντίθετα, η ΔΕΗ αφαιρείται από το χαρτοφυλάκιο της Eurobank Χρηματιστηριακή, λόγω της πιθανότητας ενός αναπάντεχου φόρου στην παραγωγή ενέργειας, παρότι η σύσταση buy για τη μετοχή διατηρείται, λόγω της φθηνής αποτίμησής της.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

JP Morgan: Περιθώριο ανόδου έως 40% στο ΧΑ

«Ταύρος» η Goldman Sachs για το ΧΑ: Στο 32% τα περιθώρια ανόδου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News