Business & Finance Παρασκευή 18/03/2022, 13:21
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Ολοκληρώνεται η καλύτερη εβδομάδα των μετοχών από τον Νοέμβριο του 2020

Ευρώπη: Ολοκληρώνεται η καλύτερη εβδομάδα των μετοχών από τον Νοέμβριο του 2020

Με ήπιες απώλειες κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην τελευταία συνεδρίαση της τρέχουσας εβδομάδας, η οποία είναι η καλύτερη για τις ευρωπαϊκές μετοχές τους τελευταίους 16 μήνες. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 υποχωρεί κατά 0,29%, με τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη και Παρίσι να κινούνται πέριξ του -1,20%, ενώ Λονδίνο και Μιλάνο σημειώνουν απώλειες περί του 0,60% και 0,50% αντίστοιχα.

Οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί κλάδοι βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος, με εξαίρεση των πρώτων υλών και των τροφίμων και ποτών, με τους δύο κλάδους να επωφελούνται από την ανοδική τάση που επικρατεί στις αγορές βασικών μετάλλων και των γεωργικών προϊόντων. 

Στους επενδυτικούς κύκλους έχει επιστρέψει σήμερα η ανασφάλεια αναφορικά με την έκβαση της πολεμικής σύρραξης στην Ουκρανία, καθώς δεν παρατηρείται πρόοδος. 

Η προοπτική για θετική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις ήταν η κινητήριος δύναμη για το ράλι των μετοχών μεσοβδόμαδα, ένα ράλι το οποίο έχει διαμορφώσει την καλύτερη εβδομάδα για τον STOXX 600 από τον Νοέμβριο του 2020.

Η διεθνής κοινότητα έχει στραμμένο το βλέμμα της στην προγραμματισμένη τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού προέδρου με τον ομόλογό του της Κίνας, στη διάρκεια της οποίας όπως διαρρέει από τον Λευκό Οίκο, ο Τζο Μπάιντεν θα προειδοποιήσει τον  Σι Τζιπίνγκ ότι οποιαδήποτε μορφής βοήθεια του Πεκίνου προς τη Ρωσία θα έχει συνέπειες. 

Από τις επιμέρους μετοχές, αυτή της Vodafone καταγράφει κέρδη της τάξεως του 1,24%, μετά το δημοσίευμα του Reuters ότι επενδυτικά funds που τοποθετούνται σε έργα υποδομών έχουν προσεγγίσει τη βρετανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, προκειμένου να επενδύσουν στην θυγατρική εταιρεία ανάπτυξης πυλώνων για κεραίες Vantage Towers η μετοχή της οποίας έχει εκτιναχθεί κατά 10% μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News