Business & Finance Παρασκευή 18/03/2022, 10:06
ΑΓΟΡΕΣ

Πετρέλαιο: Διευρύνει τα κέρδη με το βλέμμα σε Ουκρανία, Κίνα

Πετρέλαιο: Διευρύνει τα κέρδη με το βλέμμα σε Ουκρανία, Κίνα

Διευρύνονται τα κέρδη του πετρελαίου, αφότου το μεγαλύτερο ημερήσιο ράλι των τελευταίων 16 μηνών έσπρωξε τις τιμές πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, καθώς οι ελπίδες για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία περιορίζονται. 

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη έφτασαν στα 106 δολάρια, έχοντας σημειώσει άνοδο 8,4% χθες, καθώς το Κρεμλίνο διέψευσε δημοσίευμα που μιλούσε για μεγάλη πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, λέγοντας ωστόσο ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν. 

Η αγορά του πετρελαίου παρακολουθεί τόσο τις εξελίξεις στην Ουκρανία όσο και εκείνες στο μέτωπο της πανδημίας στην Κίνα, όπου η αναζωπύρωση των κρουσμάτων οδηγεί σε lockdowns και άρα επηρεάζει τη βιομηχανική δραστηριότητα και τις ανάγκες για καύσιμα. Η δέσμευση του προέδρου Σι Τζινπίνγκ να μειώσει την οικονομική επίδραση των μέτρων κατά του κορωνοϊού δημιούργησε κάποια αισιοδοξία ότι το πλήγμα στη ζήτηση πετρελαίου δεν θα είναι τόσο μεγάλο. 

Πετρέλαιο: Διευρύνει τα κέρδη με το βλέμμα σε Ουκρανία, Κίνα-1

Αυτή την ώρα, οι τιμές του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη ενισχύονται κατά 1,54% στα 104,5 δολάρια και το μπρεντ κερδίζει 1,36% στα 108 δολάρια. Η αγορά οδεύει προς αρνητικό κλείσιμο στην εβδομάδα. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News