ΑΓΟΡΕΣ

JP Morgan: Περιθώριο ανόδου έως 40% στο ΧΑ

JP Morgan: Περιθώριο ανόδου έως 40% στο ΧΑ

Αποδόσεις έως και 40% περιμένει από τις ελληνικές μετοχές η JP Morgan κατά τους επόμενους 12 μήνες. Παρότι ο αμερικανικός οίκος συγκαταλέγει την Ελλάδα ανάμεσα στις οκτώ χώρες που έχουν περιθώρια ανόδου μεγαλύτερα του μέσου όρου των αναδυόμενων αγορών, εντούτοις  τηρεί ουδέτερη στάση απέναντι στο ΧΑ.

JP Morgan: Περιθώριο ανόδου έως 40% στο ΧΑ-1

Η JP Morgan προχωρά σε υποβάθμιση των τιμών-στόχου για τον δείκτη των αναδυόμενων αγορών MSCI EM το 2022 λόγω της αρνητικής αναθεώρησης των εκτιμήσεών της για τα εταιρικά κέρδη και των χαμηλότερων αποτιμήσεων. Έτσι, τα βασικό σενάριο του οίκου βλέπει τον MSCI EM στις 1.300 μονάδες φέτος (από τις 1.500 μονάδες), το αρνητικό σενάριο στις 1.000 μονάδες (από τις 1.200) και το θετικό σενάριο στις 1.450  μονάδες (από τις 1.650).

Πάντως, εκτίμηση της JP Morgan είναι ότι οι αναδυόμενες αγορές θα συνεχίσουν να υπεραποδίδουν, με τη Βραζιλία, τη Σαουδική Αραβία, την Κίνα, την Ινδονησία και την Ταϊλάνδη να είναι οι βασικές overweight θέσεις της.

JP Morgan: Περιθώριο ανόδου έως 40% στο ΧΑ-2

H JP Morgan επαληθεύει τους αναθεωρημένους στόχους της για τους δείκτες χρησιμοποιώντας δύο μεθοδολογίες. Πρώτον, το Top-Down που στηρίζεται στην ανάπτυξη των κερδών ανά μετοχή και τη σύγκλιση των αποτιμήσεων λαμβάνοντας υπόψη την απόσταση των δεικτών P/E και P/BV από τον ιστορικό μέσο όρο. Και δεύτερον, το Bottom-UP, με βάση τα συνολικά περιθώρια ανόδου του κάθε επιμέρους δείκτη των αναδυόμενων αγορών, με βάση τη στάθμισή του.

Σε κάθε περίπτωση, ο οίκος τηρεί στάση υπέρ του ρίσκου, καθώς δεν πιστεύει ότι θα δούμε μία νέα οικονομική ύφεση ή ότι έχουμε μπει σε ένα ευρύτερο bear market. Η παγκόσμια οικονομία θα επιταχυνθεί, λόγω της άρση των περιοριστικών μέτρων έπειτα από το κύμα της Όμικρον, εκτιμά.

Διαβάστε επίσης: 

«Ταύρος» η Goldman Sachs για το ΧΑ: Στο 32% τα περιθώρια ανόδου

BofA: Το κόστος του πολέμου για την Ελλάδα – Ανάπτυξη μόνο 3%, πληθωρισμός-σοκ 6,1%

Zsolt Darvas (Bruegel) στο «MR»: Ο πόλεμος καθυστερεί την επιστροφή της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News