Business & Finance Τετάρτη 16/03/2022, 14:58
ΑΓΟΡΕΣ

Η διάθεση για ρίσκο δίνει ώθηση στα κρυπτονομίσματα – Κέρδη για το Bitcoin

Η διάθεση για ρίσκο δίνει ώθηση στα κρυπτονομίσματα – Κέρδη για το Bitcoin

Θετική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η αγορά κρυπτονομισμάτων το τελευταίο εικοσιτετράωρο, με την διάθεση των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου να φαίνεται πως έχει επιστρέψει.

Έπειτα από το «χτύπημα» της Δευτέρας, όποτε η Ευρωπαϊκή Ένωση απέρριψε την πρόταση για μεταβολή προς πιο περιβαλλοντικά φιλικούς τρόπους εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, η αγορά έχει ανακάμψει με το ταμπλό να δείχνει κατά κύριο λόγο κέρδη.

Ενόσω φαίνεται πως η συνεδρίαση στις παραδοσιακές αγορές των ΗΠΑ θα έχει δυναμική εκκίνηση σήμερα ενόψει της ανακοίνωσης της Fed το βράδυ, τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα καταγράφουν ισχυρά κέρδη.

Ενδεικτικά, το Bitcoin ξεπέρασε τα 40.000 δολάρια, σημειώνοντας κέρδη της τάξης του 3,94% περίπου σήμερα. Νωρίτερα μέσα στην ημέρα ξεπέρασε για λίγη μόνο ώρα τα 41.000 δολάρια.

Το Ethereum καταγράφει επίσης ισχυρά κέρδη το τελευταίο εικοσιτετράωρο, με άνοδο 5,12% και την τιμή του κρυπτονομίσματος να σκαρφαλώνει στα 2.670 δολάρια περίπου.

Το Solana επίσης ανεβαίνει κατά 3,91% στα 83,75 δολάρια περίπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντιθέτως τα προθεσμιακά συμβόλαια χρυσού, που ανέκαθεν αποτελούσε ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο, υποχωρούν κατά περίπου 0,50% στα 1.20 δολάρια η ουγγιά. Χθες μάλιστα, ο χρυσός έκλεισε στο χαμηλότερο των τελευταίων δύο εβδομάδων εν αναμονή της σημερινής απόφασης της Fed και εν μέσω ανησυχιών για τις πληθωριστικές πιέσεις στις ΗΠΑ.

Περιορισμένες διακυμάνσεις για το Bitcoin

Τις τελευταίες ημέρες, το Bitcoin σημειώνει τις μικρότερες διακυμάνσεις από τον Οκτώβριο του 2020, γεγονός το οποίο αποδίδεται από ορισμένους παράγοντες της αγοράς στο ότι οι επενδυτές αρπάζουν την ευκαιρία να αγοράσουν το κρυπτονόμισμα όταν υποχωρεί η τιμή του. Από τις διακυμάνσεις των τελευταίων ημερών φαίνεται πως για τους επενδυτές η ιδανική τιμή για αγορά είναι περίπου στις 38.000 δολάρια.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Fed: Έρχεται (;) σήμερα η πρώτη αύξηση επιτοκίων από το 2018

Ένα tweet του Elon Musk έδωσε ώθηση σε Bitcoin, Ether και Dogecoin

Ελ Σαλβαδόρ: Εκδίδει ομόλογο σε bitcoin την επόμενη εβδομάδα – Μικρές πιθανότητες επιτυχίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News