Business & Finance Τρίτη 15/03/2022, 23:02
ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Μάικλ Νοβογκράτζ: Δεν «βλέπει» νέο ράλι για το bitcoin φέτος, λόγω Fed

Μάικλ Νοβογκράτζ: Δεν «βλέπει» νέο ράλι για το bitcoin φέτος, λόγω Fed

Ο Μάικλ Νοβογκράτζ, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής στην αγορά κρυπτονομισμάτων που είναι επικεφαλής της Galaxy Digital Holdings, προβλέπει ότι το bitcoin θα συνεχίσει να κινείται σε στενό πλαίσιο διακύμανσης με την Φέντεραλ Ριζέρβ να αυξάνει φέτος τα επιτόκια. 

«Δεν πιστεύω ότι το bitcoin μπορεί να σημειώσει σημαντικό ράλι έως ότου πάρουμε μία ανάσα», είπε χαρακτηριστικά. Ο Νοβογκράτζ έχει προβλέψει ότι το bitcoin θα κινηθεί μεταξύ 30.000 και 50.000 δολαρίων στη διάρκεια του 2022.  

Bitcoin has stayed within 10% of its 50-day moving average since early February
 Bloomberg

 

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα από πλευράς κεφαλαιοποίησης εκτινάχθηκε σε ύψη ρεκόρ πέρυσι συμπορευόμενο με το ριψοκίνδυνο ενεργητικό χάρη στη μεγάλη ρευστότητα που προσέφερε η Fed στη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με τον μεγαλοεπενδυτή. Τώρα, με την Φέντεραλ Ριζέρβ να προχωρά σε σειρά επιτοκιακών αυξήσεων, οι επενδυτές επαναξιολογούν τον κίνδυνο σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία, προσέθεσε. 

«Είναι πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή να προσελκύσεις νέους επενδυτές, όταν όλα έχουν πάρει φωτιά. Και το bitcoin ανεβαίνει ότι αυξάνεται η ελκυστικότητά του», δηλώνει ο Νοβογκράτζ. 

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να έχει συμβάλει τα μέγιστα στη μεταβλητότητα της αγοράς, ο Νοβογράτζ αναφέρει ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα» η ρωσική κυβέρνηση να μπορέσει να χρησιμοποιήσει τα κρυπτονομίσματα για να παρακάμψει τις κυρώσεις – κάτι για το οποίο κάποιοι διαμορφωτές πολιτικής έχουν εκφράσει ανησυχίες. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Ένα tweet του Elon Mask έδωσε ώθηση σε Bitcoin, Ether και Dogecoin

Reuters: Ρώσοι ρευστοποιούν cryptos στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News