Business & Finance Δευτέρα 7/03/2022, 17:51
ΑΓΟΡΕΣ

Στο κόκκινο τα διεθνή χρηματιστήρια – Οι φόβοι για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Στο κόκκινο τα διεθνή χρηματιστήρια – Οι φόβοι για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Πλήρης αποδιοργάνωση επικρατεί στις διεθνείς αγορές, καθώς το ενδεχόμενο περιορισμού των εξαγωγών πετρελαίου από τη Ρωσία, εκτόξευσε την τιμή του Brent άνω των 130 δολαρίων το βαρέλι. Εντωμεταξύ, οι ανησυχίες περί αύξησης των πληθωριστικών πιέσεων, αλλά και τα γεγονότα που εξελίχθηκαν μέσα στο σαββατοκύριακο με φόντο τη ρωσική εισβολή, ενίσχυσαν την απαισιοδοξία στον επενδυτικό κόσμο.

Στην Ευρώπη, οι μετοχές ακολουθούν πτωτική τάση από το πρωί, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,49%. O Dax της Φρανκφούρτης υποχωρεί κατά 1,14%, ο γαλλικός Cac σημειώνει απώλειες 0,81% και ο δείκτης του Μιλάνου FTSE MIB κατά 0,27%. Μέχρι στιγμής, οριακά αποφεύγει  τις απώλειες ο FTSE του Λονδίνου.

Ανάμεσα στους λίγους κερδισμένους της σημερινής συνεδρίασης φαίνεται να είναι οι εταιρείες ενέργειας και οι εξορυκτικές βιομηχανίες, ενώ σημαντικές απώλειες στην Ευρώπη σημειώνουν οι κλάδοι της προσωπικής φροντίδας, οι τράπεζες, καθώς και ο τομείς τροφίμων και ποτών.

Στο κόκκινο βρέθηκαν και οι αγορές στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Περίπου μία ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 1,40%, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, που επηρεάζεται έντονα σε περιόδους αβεβαιότητας, υποχωρεί κατά 1,74%. Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί περίπου 1,11%.

Σημειώνεται πως μέσα στο σαββατοκύριακο, περισσότερες αμερικανικές επιχειρήσεις, μεταξύ αυτών η Netflix και η TikTok ανακοίνωσαν πως υποχωρούν ή μειώνουν τις υπηρεσίες τους στην ρωσική αγορά.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τι σημαίνει ένα εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο: 7 αναλυτές απαντούν

Κάτω από τα 38.000 δολάρια το bitcoin

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News