Business & Finance Πέμπτη 3/03/2022, 12:55
ΑΓΟΡΕΣ

Αγορές: «Επέστρεψαν» οι ρευστοποιήσεις στην Ευρώπη – Παραμένουν σε άνοδο τα μέταλλα 

Αγορές: «Επέστρεψαν» οι ρευστοποιήσεις στην Ευρώπη – Παραμένουν σε άνοδο τα μέταλλα 

Πτωτικά κινούνται σήμερα Πέμπτη οι μετοχές και τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, μετά την άνοδο που κατέγραψαν χθες Τετάρτη στη μέση της τρέχουσας εβδομάδας, μια άνοδος που κατά πώς φαίνεται ήταν ένα διάλειμμα από τη γενικευμένη πτωτικά τάση που επικρατεί από την περασμένη Δευτέρα. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 υποχωρεί κατά 0,65%, έχοντας σχεδόν όλους τους κλάδους του να διαπραγματεύονται σε αρνητικό έδαφος. 

Εξαίρεση αποτελούν ο τραπεζικός κλάδος με κέρδη περί του 0,50%, ο ενεργειακός ο οποίος παίρνει ώθηση από τις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου οι οποίες κινούνται ανοδικά γι άλλη μια ημέρα και ο κλάδος των πρώτων υλών τα κέρδη του οποίου ξεπερνούν το 3%, από τη στιγμή που τα βασικά μέταλλα γι άλλη μια συνεδρίαση καταγράφουν κέρδη.

Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης καταγράφει απώλειες της τάξεως του 1%, στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,70%, ενώ Λονδίνο και Παρίσι κινούνται πλησίον του -0,50%. 

Στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου (LME) η τιμή του αλουμινίου έφθασε σε νέο ιστορικό ρεκόρ στα 3.691,50 δολάρια ο τόνος, ενώ η τιμή του νικελίου σκαρφάλωσε σε υψηλό 11 ετών στα στα 27.470 δολάρια ο τόνος, με την τιμή του να πραγματοποιεί άλμα της τάξεως του 6%. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του LME, τα αποθέματα στις εγγεγραμμένες αποθήκες σε αυτό έχουν συρρικνωθεί περισσότερο του 50%, στους 809.750 τόνους από σχεδόν τον Μάρτιο του 2021. 

Από πλευράς γεωργικών προϊόντων το φοινικέλαιο σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ στα 6.950 ρίνγκιτ ο τόνος, ένω το σογιέλαιο στις ΗΠΑ αναρριχήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008. 

Από την άλλη τα futures του άνθρακα στην αγορά του Νιούκαστλ κινούνται με ήπια θετική μεταβολή σήμερα, έχοντας σημειώσει ιστορικό υψηλό ρεκόρ στα 440 δολάρια ο τόνος αυτή την εβδομάδα. Τα κέρδη των συμβολαίων στο διάστημα του τελευταίου μηνός έχουν φθάσει στο 100%. 

moneyreview.gr
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News