ΑΓΟΡΕΣ

«Ταύρος» η Goldman Sachs για το ΧΑ: Στο 32% τα περιθώρια ανόδου

«Ταύρος» η Goldman Sachs για το ΧΑ: Στο 32% τα περιθώρια ανόδου

Ηχηρή ψήφο εμπιστοσύνης στο χρηματιστήριο της Αθήνας δίνει η Goldman Sachs, εν μέσω των σοβαρών τριγμών που προκαλεί στις αγορές η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον αμερικανικό επενδυτικό οίκο, το ΧΑ εμφανίζει περιθώρια ανόδου 32% για τους επόμενους 12 μήνες, ανάμεσα στα καλύτερα στον κόσμο. Όπως χαρακτηριστικά λένε οι αναλυτές της Goldman Sachs, η Ελλάδα προσφέρει καλύτερη σχέση ρίσκου/ανταμοιβής από τη Wall Street και τον S&P 500.

«Ταύρος» η Goldman Sachs για το ΧΑ: Στο 32% τα περιθώρια ανόδου-1

Ο οίκος εκτιμά ότι οι αναδυόμενες αγορές συνολικά εμφανίζουν περιθώρια ανόδου 11% για τον επόμενο χρόνο, έναντι του 12% που παρουσιάζει ο S&P 500.

«Υπάρχουν μερικές αναδυόμενες αγορές στην Κεντρική Ευρώπη και την περιοχή MENA (Μέση Ανατολή και Β. Αφρική) που θεωρούμε ότι προσφέρουν καλύτερη σχέση ρίσκου/ανταμοιβής από ό,τι ο S&P 500, όπως η Ελλάδα, η Πολωνία, η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία», σημειώνουν οι αναλυτές.

«Ταύρος» η Goldman Sachs για το ΧΑ: Στο 32% τα περιθώρια ανόδου-2

Ειδικότερα, η Ελλάδα εκτιμάται ότι είναι ανάμεσα στα λιγοστά χρηματιστήρια που έχουν περιθώρια να ανακάμψουν. Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται κυρίως αγορές με μεγάλη έκθεση στον τουρισμό και τα ταξίδια (Αίγυπτος, χώρες της ΝΑ Ασίας όπως  Ινδονησία, Σιγκαπούρη, Φιλιππίνες, Ταϊλάνδη), όπου ο οίκος περιμένει αύξηση των κερδών ανά μετοχή γύρω στο 15%, την ώρα που οι περισσότερες από τις υπόλοιπες αγορές εκτιμάται ότι θα εμφανίσουν αύξηση στα EPS χαμηλότερη του 10% φέτος.

Διαβάστε επίσης: 

Moody’s: Τα δύο σενάρια για την ουκρανική κρίση και τι σημαίνουν για την οικονομία

UBS: Από την ελληνική κρίση στην Ουκρανία – Τι μας μαθαίνουν 8 άλλα σοκ

DBRS: Τι σημαίνει για την Ευρώπη η ουκρανική κρίση – Οι πιο ευάλωτες χώρες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News