Business & Finance Πέμπτη 17/12/2020, 10:57
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήρια: Συνεχίζεται το ανοδικό σερί στην Ευρώπη

Χρηματιστήρια: Συνεχίζεται το ανοδικό σερί στην Ευρώπη

Σε υψηλά δέκα μηνών κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, εν μέσω προσδοκιών για νέα μέτρα στήριξης στις ΗΠΑ και έναρξη του εμβολιασμού στην Ευρώπη, ενισχύοντας τις πιθανότητες για επιστροφή της παγκόσμιας οικονομίας σε τροχιά ανάκαμψης.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 κατέγραφε άνοδο μεγαλύτερη της μισής ποσοστιαίας μονάδας, συνεχίζοντας το ανοδικό σερί επί τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση. Κέρδη πάνω από 1% και για τον DAX στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, με τις γερμανικές μετοχές στα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο.

Γερμανία και Γαλλία είναι σε ετοιμότητα για την έναρξη του εμβολιασμού στους πολίτες με το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου, μόλις λάβουν το «πράσινο φως» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων(ΕΜΑ).

Ήπια κέρδη 0,4% για τον FTSE-100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, με το βλέμμα στραμμένο στη συνεδρίαση της Τράπεζας της Αγγλίας εντός της ημέρας. Η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική, περιμένοντας τις εξελίξεις γύρω από το Brexit.

Kέρδη 0,5% για τον CAC-40 στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, ενώ και ο FTSE MIB στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου ήταν ενισχυμένος 0,45%.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News