Business & Finance Παρασκευή 25/02/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: H καλύτερη συνεδρίαση από τα τέλη του 2020 για τον Dow

Wall Street: H καλύτερη συνεδρίαση από τα τέλη του 2020 για τον Dow

Με άνοδο έκλεισαν οι μετοχές στη Wall Street σε μία ιδιαίτερα νευρική συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αποτιμήσουν του κινδύνους στις χρηματοοικονομικές αγορές από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 2,51% ή κατά 834,92 μονάδες, με τα blue chip να γνωρίζουν την καλύτερη ημερήσια επίδοση από το Νοέμβριο του 2020. Ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 2,23%, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 1,64%. 

«Υπήρξαν υπερβολικές ρευστοποιήσεις τις προηγούμενες ημέρες. Η αντίδραση της αγοράς μετοχών στην Ουκρανική κρίση ήταν υπερβολική», αναφέρει ο Τζεφ Κίλμπουργκ, στρατηγικός αναλυτής της Sanctuary Wealth. 

Παρά την άνοδο των δύο τελευταίων συνεδριάσεων, ο Dow έκλεισε με απώλειες για τρίτη διαδοχική εβδομάδα, παρότι η πτώση ήταν οριακή. Ο S&P 500 κατέγραψε σε εβδομαδιαία βάση άνοδο 0,8%, ενώ ο Nasdaq 1,1%. 

Οι μετοχές της Johnson & Johnson και της 3M ήταν ο μεγάλος κερδισμένος μεταξύ των εισηγμένων εταιρειών του Dow με κέρδη άνω του 4%. Η Etsy καθοδήγησε τα κέρδη του S&P 500, με άνοδο 16,2%, από τη στιγμή που η online πλατφόρμα αγορών παρουσίασε αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών. 

Στον αντίποδα, η μετοχή της της Beyond Meat που υποχώρησε 9,2% στα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε. Μεγαλύτερη πτώση κοντά στο 30% παρουσίασε η Foot Locker από τη στιγμή που ο όμιλος λιανικής προειδοποίησε ότι οι πωλήσεις του το 2022 θα υποχωρήσουν 9,2%. 

Το επενδυτικό κλίμα βρήκει κάποιο στήριγμα στην είδηση ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να είναι έτοιμος να στείλει αντιπροσωπεία στο Μινσκ για διαπραγματεύσεις υψηλού επιπέδου με την Ουκρανία. Τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται κοντά στο Κίεβο, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Επίσης, οι ΗΠΑ θα επιβάλουν κυρώσεις στον Πούτιν και τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, μετά τις ανάλογες κυρώσεις που ανακοίνωσαν η Βρετανία και η Ε.Ε..

«Υπάρχει χάος στο στρατόπεδο της μάχης, αλλά υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα όσον αφορά στις κυρώσεις και γι’ αυτό η αγορά πήρε μία ανάσα και αρχίζει να σταθεροποιείται», αναφέρει ο Τζέφ Κλέιντοπ, στρατηγικός αναλυτής της Charles Schwab. 

Ωστόσο, ο Nasdaq εξακολουθεί να βρίσκεται σε διόρθωση, με πτώση άνω του 10% από τα ιστορικά υψηλά του στις αρχές Ιανουαρίου. Ο Dow και ο S&P 500 εξήλθαν από την περιοχή διόρθωσης. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News