Business & Finance Παρασκευή 25/02/2022, 18:56
ΑΓΟΡΕΣ

Αγορές: Με άλμα άνω του 3% η αντίδραση στην Ευρώπη

Μετά το χαμηλό επτά μηνών της Πέμπτης

Αγορές: Με άλμα άνω του 3% η αντίδραση στην Ευρώπη

Ισχυρότατα κέρδη εμφάνισαν σήμερα τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, τα οποία κατάφεραν να ανακάμψουν μετά τις χθεσινές απώλειες που οδήγησαν τις αγορές σε χαμηλό επτά μηνών. 

Πιο συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 αυξήθηκε κατά 3,2% και έκλεισε στις 453 μονάδες, ενώ σε επίπεδα άνω του 3% τερμάτισαν και οι δείκτες σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο και Παρίσι. 

Εξίσου δυναμική ήταν η αντίδραση στις αγορές της ευρω-περιφέρειας, όπου ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε κατά 3,5%, o δείκτης IBEX 35 στη Μαδρίτη αυξήθηκε κατά 3,7% και ο δείκτης PSI 20 στη Λισαβόνα κινήθηκε ανοδικά κατά 2,75%.  

Όλοι οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες έκλεισαν σε θετικό έδαφος, με τους κλάδους των μετάλλων, της κοινής ωφέλειας και των τραπεζών να ηγούνται των κερδών και να ενισχύονται κατά τουλάχιστον 4%.  

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, όπως είναι εύλογο, παραμένει η εν εξελίξει σύγκρουση στην Ουκρανία, με τους αναλυτές να σπεύδουν να αποτιμήσουν τις συνέπειες σε ενέργεια, οικονομία και πληθωρισμό. 

Ήδη, μάλιστα, οι αρχές της Ευρώπης αφήνουν παράθυρο διατήρησης της δημοσιονομικής και της νομισματικής χαλάρωσης, υπό τον φόβο των επιπτώσεων της ρωσο-ουκρανικής εμπόλεμης διαμάχης. 

Ένα σενάριο, το οποίο φαίνεται ότι αντισταθμίζει το γεωπολιτικό ρίσκο κα τις γεωπολιτικές ανησυχίες, στηρίζοντας τη σημερινή άνοδο στις αγορές μετοχών. 

To γεγονός δε, ότι οι κυρώσεις της Δύσης στη Μόσχα, μέχρι στιγμής, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως «αρκετές σκληρές» επίσης συμβάλλει στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Χρηματιστήριο: Ανέκτησε 2,7 δισ. στην καλύτερη συνεδρίαση των τελευταίων 15 μηνών

Υποβαθμίσεις από Goldman Sachs: Ουκρανική «σκιά» στις ευρω-αγορές για μήνες

Νέα άνοδος στις τιμές του πετρελαίου

Πώς 300 δισ. δολάρια ρωσικού χρήματος μπορούν να ταρακουνήσουν τις αγορές

Μπάιντεν: Νέος γύρος κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News