Business & Finance Παρασκευή 25/02/2022, 12:30
ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι αντίδρασης στα crypto – Διορθώνει ο χρυσός, σταθεροποιητικά το πετρέλαιο

Η επόμενη ημέρα του sell off

Ράλι αντίδρασης στα crypto – Διορθώνει ο χρυσός, σταθεροποιητικά το πετρέλαιο

Ανοδική είναι η αντίδραση της αγοράς κρυπτονομισμάτων, μία ημέρα μετά το sell off των παγκόσμιων αγορών, το οποίο έσβησε 150 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση των crypto, ως απόρροια των γεωπολιτικών προκλήσεων στην Ουκρανία.

Το Bitcoin, συγκεκριμένα, ενισχύεται κατά 7,5% και ανακτά το τεχνικό σημείο των 38.300 δολαρίων, ενώ χθες είχε υποχωρήσει έως και τα 34.338 δολάρια. Διψήφια άνοδο εμφανίζουν και τα υπόλοιπα ψηφιακά νομίσματα.

To sell off της Πέμπτης προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία ανάγκασε τους επενδυτές να στραφούν σε ασφαλέστερα καταφύγια και να εγκαταλείψουν τις υψηλού ρίσκου τοποθετήσεις.

Γι’ αυτό τον λόγο, εξάλλου, η τιμή του χρυσού -παραδοσιακό επενδυτικό καταφύγιο σε περιόδου αναταράξεων- διορθώνει σήμερα στο -0,7% και υπαναχωρεί στα 1.911 δολάρια ανά ουγγιά, παρότι χθες έφθασε μία ανάσα από το ψυχολογικό όριο των 2.000 δολαρίων ανά ουγγιά.

Μικρές απώλειες παρουσιάζουν και τα υπόλοιπα εμπορεύματα, τα οποία αντιδρούν μερικώς στη χθεσινή μεγάλη άνοδο. Έτσι, σήμερα η τιμή του ασημιού μειώνεται κατά 1,8%, η τιμή της πλατίνας καταγράφει πτώση κατά σχεδόν 1% και η τιμή του παλλάδιου διολισθαίνει κατά 1,1%. Η τιμή του χαλκού, τέλος, παραμένει σχεδόν αμετάβλητη.

Στην αγορά του πετρελαίου, στον απόηχο της χθεσινής εκτίναξης, τα συμβόλαια αργού και Brent παραμένουν σχεδόν αμετάβλητα στα 93 και στα 99,5 δολάρια ανά βαρέλι, αντίστοιχα. Ας σημειωθεί ότι χθες αμφότερα υπερέβησαν προσωρινά το τεχνικό σημείο των 100 δολαρίων, για πρώτη φορά από το 2014.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Η ουκρανική «σκιά» πάνω από τις ευρω-αγορές θα κρατήσει για μήνες

Ουκρανική κρίση: Γιατί ανεβαίνουν σήμερα τα χρηματιστήρια

UBS: Από την ελληνική κρίση στην Ουκρανία – Τι μας μαθαίνουν 8 άλλα σοκ

Capital Economics: Οι απαντήσεις στις 8 πιο κρίσιμες ερωτήσεις για την Ουκρανία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News