Business & Finance Τετάρτη 23/02/2022, 14:09
ΑΓΟΡΕΣ

Euroxx: Βλέπει το ΧΑ πολύ πάνω από τις 1.000 μονάδες – Τα top picks

Euroxx: Βλέπει το ΧΑ πολύ πάνω από τις 1.000 μονάδες – Τα top picks

Οι υπεραποδόσεις του Χρηματιστηρίου της Αθήνας μπορούν να συνεχιστούν, παρά τα βραχυπρόθεσμα γεωπολιτικά ρίσκα, εκτιμά η Euroxx Χρηματιστηριακή, προβλέποντας ότι ο Γενικός Δείκτης θα κλείσει το έτος αρκετά υψηλότερα από τις 1.000 μονάδες. 

Σύμφωνα με την ανάλυση της Euroxx, οι παράγοντες που στηρίζουν τις προοπτικές του χρηματιστηρίου είναι οι εξής: 

–          Το ευνοϊκό μακροοικονομικό περιβάλλον, με φόντο τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, τη διάθεση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, την ανάκαμψη της εσωτερικής ζήτησης, τη συνεχιζόμενη θεσμική στήριξη και το χαμηλό πολιτικό ρίσκο. 

–          Ο δρόμος προς την επενδυτική βαθμίδα, που σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς μπορεί να επιτευχθεί και έως τα τέλη του έτους, σε συνδυασμό με την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία, που θα ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή της ελληνικής αγοράς στους δείκτες των ανεπτυγμένων. 

–          Η νέα εποχή για τις ελληνικές τράπεζες, έπειτα από τη μείωση των κόκκινων δανείων, που είναι πλέον έτοιμες να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στην ανάκαμψη μέσω της πιστωτικές επέκτασης. 

«Συνολικά, πιστεύουμε ότι τα θεμελιώδη των επιχειρήσεων παραμένουν αρκετά ισχυρά για να αντισταθμιστεί η αρνητική επίπτωση των υψηλότερων επιτοκίων και των γεωπολιτικών κινδύνων και περιμένουμε περαιτέρω χρηματιστηριακά κέρδη, με τον δείκτη να ξεπερνά κατά πολύ τις 1.000 μονάδες έως τα τέλη του έτους», αναφέρουν οι αναλυτές της Euroxx. 

Σε επίπεδο κλάδων, προτιμούν την ενέργεια, τα financials και τις πρώτες ύλες, μαζί  με μετοχές του κλάδου υπηρεσιών που ευνοούνται από το άνοιγμα της οικονομίας. 

Euroxx: Βλέπει το ΧΑ πολύ πάνω από τις 1.000 μονάδες – Τα top picks-1

Τα top picks της Euroxx για το 2022 είναι οι Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Lamda Development, Mytilineos, ΟΠΑΠ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News