Business & Finance Τετάρτη 23/02/2022, 10:37
ΑΓΟΡΕΣ

Πετρέλαιο: Απώλειες μετά το χθεσινό υψηλό επτά ετών 

Πετρέλαιο: Απώλειες μετά το χθεσινό υψηλό επτά ετών 

(Update) Πτωτικά κινείται σήμερα Τετάρτη η αγορά πετρελαίου, μία ημέρα αφότου οι τιμές σκαρφάλωσαν σε υψηλό επτά ετών, καθώς οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από ΗΠΑ και Ευρώπη δεν δείχνουν επί της παρούσης ότι θα επηρεάσουν την αγορά του ορυκτού καυσίμου. 

Περί τις 11:10 ώρα Ελλάδος, η τιμή του μπρεντ υποχωρεί περί του 0,60% ήτοι 0,55 σεντς, στα 96,26 δολάρια το βαρέλι, ενώ αυτή του αργού καταγράφει απώλειες 0,64% ή 0,60 σεντς, στα 91,38 δολάρια το βαρέλι. 

«Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συγκρατούν ορισμένα τιμωρητικά μέτρα ως διαπραγματευτικά μέσα, κάτι που σημαίνει επίσης ότι η πόρτα της διπλωματίας είναι ακόμα ανοιχτή», δήλωσε η Βαντάνα Χάρι, ιδρύτρια της εταιρείας ανάλυσης της αγοράς πετρελαίου Vanda.

Την ίδια ώρα, στην αγορά του πετρελαίου εξακολουθούν να υφίστανται οι ανησυχίες για τη δυνητική επιστροφή της παραγωγής του Ιράν, καθώς οι δυτικές δυνάμεις και η Τεχεράνη βρίσκονται πολύ κοντά για καταλήξουν σε μια συναίνεση αναφορικά με τη συμφωνία για τα πυρηνικά της Ισλαμικής Δημοκρατίας. 

«Οι δύο παράγοντες θα φέρουν το αργό σε περιορισμένο εύρος τιμών και θα συγκρατήσουν το μπρεντ από τα 100 δολάρια επί του παρόντος», προσθέτει η Χάρι.

Οι τιμές χθες επιδόθηκαν σε υψηλές πτήσεις, εν μέσω ανησυχιών ότι οι κυρώσεις της Δύσης προς τη Ρωσία θα επέφεραν πλήγμα στις προμήθειες στον ενεργειακό κλάδο, ωστόσο η Ουάσιγκτον κατέστησε σαφές, ότι οι κυρώσεις δεν θα επηρεάσουν τις ρωσικές εξαγωγές που αφορούν την ενέργεια.

«Οι κυρώσεις που επιβάλλονται σήμερα και που θα μπορούσαν να επιβληθούν στο εγγύς μέλλον δεν στοχεύουν και δεν θα στοχεύσουν τις ροές πετρελαίου και φυσικού αερίου», δήλωσε στους δημοσιογράφους αργά την Τρίτη ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News