Business & Finance Τρίτη 22/02/2022, 15:44
ΑΓΟΡΕΣ

Στο έλεος των ρωσο-ουκρανικών εντάσεων τα κρυπτονομίσματα

Στο έλεος των ρωσο-ουκρανικών εντάσεων τα κρυπτονομίσματα

Στη δίνη των γεωπολιτικών εντάσεων παραδόθηκε και η αγορά κρυπτονομισμάτων, με το Bitcoin να έχει υποκύψει κοντά στο ψυχολογικό όριο των 37.000 δολαρίων. Όσο η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και κατ’επέκταση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης κλιμακωνόταν μέσα στο σαββατοκύριακο, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα υποχώρησε εκ νέου κάτω από τα 40.000 δολάρια, ενώ τώρα βρίσκεται στα περίπου 37.400 δολάρια, σύμφωνα με το CoinDesk.

Το Bitoin έχει χάσει σχεδόν τη μισή του αξία από το υψηλό του Νοεμβρίου, όταν άγγιξε τα 68.990 δολάρια. Η υποχώρησή του έκτοτε οφείλεται στο γεγονός ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων φαίνεται να ακολουθεί την τάση στα παγκόσμια χρηματιστήρια και συνεπώς να επηρεάζεται αφενός από τις γεωπολιτικές εντάσεις αφετέρου από την τάση των επενδυτών για αποφυγή ρίσκου.

Πτωτική πορεία ακολουθούν και πολλά ακόμη κρυπτονομίσματα. Σύμφωνα με το CoinDesk, το Ethereum βρίσκεται περί τα 2.500 δολάρια.

Μάλιστα, πολλοί είναι οι ειδικοί που πιστεύουν ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων θα χρειαστεί πολύ καιρό ακόμη για να σταθεροποιηθεί.

«Το Bitcoin συμμετέχει άθελά του στις διακυμάνσεις που χτυπούν όλες τις επενδύσεις που ενέχουν ρίσκο λόγω των εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Edward Moya, υψηλόβαθμος αναλυτής στην OANDA. Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι το «roller coaster» του Bitcoin δεν θα τελειώσει σύντομα.

Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία εβδομάδα οι επενδυτές φαίνονται επιφυλακτικοί ρίχνοντας στο κόκκινο τα διεθνή χρηματιστήρια. Ο φόβος εξαπλώθηκε περαιτέρω από χθες, όταν ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα αναγνωρίσει τις περιοχές των αυτονομιστών στο Ντομπάς.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News