Business & Finance Παρασκευή 18/02/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Απώλειες για δεύτερη συνεδρίαση με φόντο την Ουκρανία – Πτώση και στην εβδομάδα

Wall Street: Απώλειες για δεύτερη συνεδρίαση με φόντο την Ουκρανία – Πτώση και στην εβδομάδα

Με πτώση έκλεισαν και οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, με την Ουκρανική κρίση να κρατά τους επενδυτές στο περιθώριο.

Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε 232,85 μονάδες ή 0,7%, ο S&P 500 σημείωσε αντίστοιχη πτώση 0,7% και ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες 1,2%.

Στην εβδομάδα και οι τρεις δείκτες έκλεισαν με απώλειες: ο Dow σημείωσε πτώση 2%, ο S&P 500 διολίσθησε κατά 1,7% και ο Nasdaq έχασε 1,9%.

Η συνεχιζόμενη ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας συνέχισε να καθοδηγεί την αγορά. Αμερικανοί αξιωματούχοι φέρεται να αναμένουν μία επίθεση από την Ρωσία μέσα στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να μεταφέρει περισσότερα αμερικανικά στρατεύματα πιο κοντά στην Ουκρανία, ανέφερε το NBC News. 

O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν μιλώντας στα Ηνωμένα Έθνη προειδοποίησε ότι η κατάσταση βρίσκεται σε «σημείο κινδύνου». 

«Οι επενδυτές δυσκολεύονται πολύ να παραμείνουν στο ρίσκο, καθώς η διένεξη Ρωσίας – Δύσης επιδεινώνεται ολοένα και περισσότερο. Η Wall Street θα παραμείνει νευρική έως ότου υπάρξει κάποια σαφή ένδειξη αποκλιμάκωσης», αναφέρει ο Έντγουαρντ Μόια της Oanda. 

H σημερινή συνεδρίαση ήταν ιδιαίτερα νευρική με οψιόν και προθεσμιακά μετοχών, δείκτες που παρακολουθούν μετοχές και διαπραγματεύσιμα μετοχικά αμοιβαία ύψους πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων να φθάνουν σήμερα στη λήξη τους. Η εκπνοή των οψιόν, που συνήθως γίνεται την τρίτη Παρασκευή κάθε μήνα, μπορεί να προκαλέσει έντονη μεταβλητότητα στην αγορά. 

Η τιμή πετρελαίου και φυσικού αερίου υποχώρησε επίσης σήμερα, με αποτέλεσμα να χάσουν και πάλι έδαφος οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου. Η Schlumberger απώλεσε 2,2% της αξίας της και η Devon Energy περίπου 1%. 

Ο μεγαλύτερος χαμένος μεταξύ των blue chip ήταν η μετοχή της Intel με πτώση 5,3%, μετά την υποβάθμιση της επενδυτικής της αξιολόγησης από την Bank of America. 

Πτώση 22,3% κατέγραψε και η μετοχή της Roku από τη στιγμή που η εταιρεία στον χώρο του video-streaming ανακοίνωσε έσοδα κατώτερα των προσδοκιών και αναγκάστηκε να υποβαθμίσει το guidance της.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News