Business & Finance Τετάρτη 16/02/2022, 12:28
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Ήπια αντίδραση των χρηματιστηρίων στην αποκλιμάκωση στην Κριμαία

Ευρώπη: Ήπια αντίδραση των χρηματιστηρίων στην αποκλιμάκωση στην Κριμαία

Με ισχνά κέρδη αντιδρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στη διαφαινόμενη αποκλιμάκωση στη γεωπολιτική ένταση στη χερσόνησο της Κριμαίας, μετά τις αναφορές ότι τα ρωσικά στρατεύματα αποσύρονται μετά το πέρας των ασκήσεων στην περιοχή.

Μετά τις χθεσινές υψηλές πτήσεις και τα κέρδη της τάξεως του 1,43%, σήμερα Τετάρτη ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,14%, μια ήπια άνοδος παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των βασικότερων κλάδων του βρίσκεται σε θετικό έδαφος.

Σε χαμηλές πτήσεις με παρόμοια ποσοστά θετικής μεταβολής και τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη και Παρίσι, στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται οριακά υπό του μηδενός, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,16%.

Η εικόνα των κλάδων είναι ως επί τω πλείστον θετική απουσία όμως σημαντικών μεταβολών, με την εξαίρεση να την αποτελούν οι κλάδοι των τραπεζών, των λιανικών πωλήσεων, των τηλεπικοινωνιών και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Οι ανακοινώσεις για την πορεία των ευρωπαϊκών εισηγμένων τόσο για το δ΄ τρίμηνο του 2021, όσο και για το σύνολο της περυσινής χρονιάς συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Η μετοχή της Heineken κερδίζει περί του 1,60%, αφότου ανακοίνωσε έσοδα καλύτερα του αναμενομένου για το 2021.

Αντιθέτως απώλειες που προσεγγίζουν το 10% καταγράφει η μετοχή της Ericsson, μετά την ανακοίνωσή της ότι τα αποτελέσματα εσωτερικής της έρευνας η οποία ξεκίνησε το 2019, αποκάλυψαν πολύ σοβαρές παραβιάσεις με τους κανόνες συμμόρφωσης στο Ιράκ.

Σε αρνητικό έδαφος και η μετοχή της Delivery Hero αν και μάζεψε μεγάλο μέρος των απωλειών της τάξεως του 7,5% που σημείωνε νωρίτερα, μετά την υποβάθμιση της μετοχής από τη Deutsche Bank σε «hold», επικαλούμενη τις «θολές» προοπτικές για ανα-χρηματοδότηση του χρέους της και το ενδεχόμενο αντλήσει κεφάλαια.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Αποχωρούν οι ρωσικές δυνάμεις μετά το τέλος των ασκήσεων στην Κριμαία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News