Business & Finance Τρίτη 15/02/2022, 16:40
ΑΓΟΡΕΣ

Ανάσα για το πετρέλαιο – Βουτιά άνω του 3,5% στις διεθνείς τιμές

Ανάσα για το πετρέλαιο – Βουτιά άνω του 3,5% στις διεθνείς τιμές

Σημαντική μείωση εμφανίζει σήμερα η τιμή του πετρελαίου στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων, οπισθοχωρώντας από το υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας 7ετίας, μετά τα βήματα αποκλιμάκωσης της ρωσο-ουκρανικής έντασης. 

Τα συμβόλαια WTI, ενδεικτικά, υποχωρούν κατά 3,71% και διαμορφώνονται κάτω από τα 92 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια Brent σημειώνουν πτώση κατά 3,5% και μειώνονται στα 93,06 δολάρια. 

Λίγο νωρίτερα, το ρωσικό πρακτορείο Intrerfax μετέδωσε ότι επίκειται μερική απόσυρση των στρατευμάτων από τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών γυμνασίων στην περιοχή. 

Αυτή η πληροφορία, η οποία επιβεβαιώθηκε κι από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, επηρέασε αρνητικά την τιμή του πετρελαίου, καθώς πρόκειται για βήμα αποκλιμάκωσης της έντασης, συμβάλλοντας στην άρση των ανοδικών πιέσεων. 

Τη Δευτέρα, πάντως, τόσο το WTI όσο και το Brent βρέθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2014, αγγίζοντας τα 96,8 και τα 95,8 δολάρια ανά βαρέλι, αντίστοιχα. 

Είναι βέβαιο ότι εφόσον αποφευχθεί οριστικά το σενάριο της στρατιωτικής σύγκρουσης, η τιμή του μαύρου χρυσού θα υποχωρήσει έτι περισσότερο και οι πιέσεις στις ενεργειακές ροές θα αποκλιμακωθούν. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News