ΑΓΟΡΕΣ

ΓΕΚ Τέρνα: Ο Γ. Περιστέρης πούλησε μετοχές αξίας 10,3 εκατ. ευρώ

Για να μειώσει το ποσοστό του κάτω από το 33%

ΓΕΚ Τέρνα: Ο Γ. Περιστέρης πούλησε μετοχές αξίας 10,3 εκατ. ευρώ

Πακέτα μετοχών αξίας 10,3 εκατ. ευρώ άλλαξαν «χέρια» σήμερα το πρωί στη μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα, με τον βασικό μέτοχο, Γιώργο Περιστέρη, να προχωράει σε διαδοχικές πωλήσεις. 

Στόχος του επικεφαλής της ΓΕΚ Τέρνα είναι να περιορίσει το ποσοστό των μετοχών που διατηρεί στην εισηγμένη σε κάτω από 33%, προκειμένου να μην υποχρεωθεί να υποβάλλει δημόσια πρόταση, όπως ορίζει ο κανονισμός της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. 

Τα διαδοχικά πακέτα μετοχών «πέρασαν» στην τιμή των 9,27 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή με οριακό discount της τάξης του 0,10 ευρώ σε σχέση με την τρέχουσα τιμή στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών. 

Σήμερα, στο μεταξύ, η μετοχή της κατασκευαστικής εταιρείας ενισχύεται δυναμικά κατά 1,08%, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη ζημιά από τις αρχές του 2022, η οποία ανέρχεται σε -2,5%. 

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως ο κ. Περιστέρης είχε δηλώσει τα εξής: «Σε συνέχεια της από 24/01/2022 ανακοίνωσης της εταιρίας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ, δηλώνω ότι μέχρι την 24/3/2022 θα διαθέσω τον αναγκαίο αριθμό κινητών αξιών προκειμένου να μην υπερβαίνει η συμμετοχή μου το όριο του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 7 ν. 3461/2006, λαμβανομένων υπόψη και των κινητών αξιών της παραγράφου 3 του αυτού άρθρου. Περαιτέρω δεν θα ασκήσω κατά το διάστημα αυτό τα δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν στο ποσοστό αυτό». 

Ας σημειωθεί ότι πέραν του βασικού μετόχου, ποσοστό 7,60% διατηρεί και το family office της Μαριάννας Λάτση, η οποία κατέχει μετοχές της τάξης του 7,60%. Οι λοιποί μέτοχοι, δηλαδή όσοι έχουν ποσοστό κάτω του 5%, ελέγχουν το εναπομείναν 62%. 

Διαβάστε επίσης:

Ανακάμπτει το Χρηματιστήριο Αθηνών – Στο +2% το comeback των τραπεζών

Wood: Τιμή στόχο 12,80 ευρώ και σύσταση «αγορά» δίνει για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News