Business & Finance Πέμπτη 10/02/2022, 16:11
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ έδωσε «παράγγελμα» για απώλειες στα χρηματιστήρια 

Ευρώπη: Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ έδωσε «παράγγελμα» για απώλειες στα χρηματιστήρια 

Τα ήπια κέρδη που παρουσίαζαν παρέδωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ο οποίος εκτινάχθηκε σε υψηλό 40 ετών, τρέχοντας με ρυθμό 7,5% τον Ιανουάριο

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 υποχωρεί κατά 0,53%, έχοντας ενισχυθεί κατά 1,7% στη χθεσινή συνεδρίαση, με τους κυριότερους του κλάδους να μην κινούνται προς μια ξεκάθαρη κατεύθυνση. 

Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,24%, ενώ αυτό του Λονδίνου βρίσκεται οριακά υπό του μηδενός. Το χρηματιστήριο του Παρισιού χάνει σχεδόν 0,70% , στο -0,37% αυτό του Μιλάνου.

Οι επενδυτές παρουσιάζονται εγκρατείς σε σχέση με χθες, έχοντας «βομβαρδισθεί» από μια σειρά ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων από τις Credit Suisse, Unilever, Siemens, Zurich Insurance, AstraZeneca, Total και Societe Generale.

Η μετοχή της Siemens καταγράφει κέρδη πλέον του 6%, μετά την αύξηση των πωλήσεών της κατά 52% το δ΄ τρίμηνο, ενώ παράλληλα τα αποτελέσματά της ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Στον αντίποδα, η μετοχή της Credit Suisse, καθώς οι ζημιές ύψους 1,7 δισ. δολαρίων έφεραν απώλειες της τάξεως του 5,1% στη μετοχή της. 

Οι επενδυτές μετά τις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ γύρισαν την πλάτη τους στις μετοχές, καθώς πλέον με τον πληθωρισμό να μην χαλιναγωγείται, φαντάζει κάτι περισσότερο από σίγουρο ότι η Federel Reserve στην επόμενή της συνεδρίασης στις 16 Μαρτίου θα ανακοινώσει την πρώτη αύξηση των επιτοκίων για το 2022.

Υπενθυμίζεται, ότι σύσσωμο το δ.σ. της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, έχει διαμηνύσει ότι σε περίπτωση που ο πληθωρισμός επιμένει να κινείται εκτός ορίων, τότε οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής είναι διατεθειμένοι να αυξάνουν τα επιτόκια σε κάθε συνεδρίαση για το 2022.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Σε διαστημική τροχιά ο πληθωρισμός – Στο 7,5% τον Ιανουάριο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News