ΑΓΟΡΕΣ

Εθνική Τράπεζα: Σε νέο υψηλό 4,5 ετών η μετοχή – Ράλι 23% στο 2022

Στα 3,65 ευρώ η μετοχή της τράπεζας

Εθνική Τράπεζα: Σε νέο υψηλό 4,5 ετών η μετοχή – Ράλι 23% στο 2022

Σε νέο υψηλό έτους ενισχύεται σήμερα η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία συνεχίζει το ισχυρό ράλι μέσα στο 2022 και «ισοφαρίζει» την καλύτερη επίδοση των τελευταίων 4,5 ετών. 

Πιο συγκεκριμένα, περίπου 2,5 ώρες πριν το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, η μετοχή της τράπεζας αυξάνεται κατά 1,36% και καθορίζεται στα 3,655 ευρώ, το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2017. 

Εθνική Τράπεζα: Σε νέο υψηλό 4,5 ετών η μετοχή – Ράλι 23% στο 2022-1

Κι αυτό, μάλιστα, παρά τη στασιμότητα, η οποία αποτυπώνεται και στον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος παραμένει σχεδόν αμετάβλητος σε σχέση με το κλείσιμο της Τετάρτης.  

Το καλό «φεγγάρι» για την Εθνική Τράπεζα αποτυπώνεται και στα μέχρι στιγμής κέρδη του 2022, τα οποία σωρευτικά ανέρχονται στο 23% (χωρίς να υπολογίζεται η σημερινή συνεδρίασης).  

Εθνική Τράπεζα: Σε νέο υψηλό 4,5 ετών η μετοχή – Ράλι 23% στο 2022-2

Κι αυτό, φυσικά, έχει την εξήγησή του, καθώς τα επίπεδα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) βαίνουν μειούμενα, ενώ η μόχλευση από τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης προμηνύουν ένα κερδοφόρο έτος.  

Ταυτόχρονα, η προοπτική αύξησης των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δείχνει να έχει θετικό αντίκτυπο στα τραπεζικά ταμεία, με την JP Morgan να προσδοκά αύξηση 10% στα κέρδη ανά μετοχή. 

Ας σημειωθεί ότι ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος εξακολουθεί να διαθέτει περιθώρια ανόδου, έχει εμφανίσει άλμα 27% στο νέο έτος, αποτελώντας το «βαρύ πυροβολικό» του Γενικού Δείκτη. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News