Business & Finance Τετάρτη 9/02/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Άνοδος από τεχνολογία – Κέρδη 2% για το Nasdaq

Wall Street: Άνοδος από τεχνολογία – Κέρδη 2% για το Nasdaq

Mε άνοδο έκλεισε η Wall Street για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς η τεχνολογία καθοδήγησε το ράλι, μετριάζοντας τις απώλειες που κατέγραψε στην αρχή του νέου έτους. 

Ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq ενισχύθηκε 2,08%, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 1,5%, ενώ ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,86%. 

Τα κέρδη της σημερινής συνεδρίασης καθοδηγήθηκαν από τις μετοχές εκείνες που υπήρξαν πρωταγωνιστές στη διάρκεια των lockdowns της πανδημίας το 2020. Η μετοχή του ηλεκτρονικού εμπορίου Shopify ενισχύθηκε περισσότερο από 5%, ενώ η Etsy κατέγραψε άνοδο 3,8%. Επίσης, τα «αγαπημένα παιδιά» της πανδημίας, DocuSign και Zoom Video, ενισχύθηκαν 5,2% και 4,8% αντίστοιχα. 

Σε ανάκαμψη και η μετοχή του μητρικού ομίλου του Facebook, Meta Platforms, που βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση μετά την ανακοίνωση των άκρως απογοητευτικών αποτελεσμάτων της προηγούμενης εβδομάδας, καταγράφοντας κέρδη 5,4%. 

Η σημερινή είναι η δεύτερη συναπτή συνεδρίαση ανοδικής τάσης για το δείκτη υψηλής τεχνολογίας Nasdaq, ο οποίος έχει ενισχυθεί κατά μέσο όρο 8% από το πρόσφατο χαμηλό της 27ης Ιανουαρίου, αφού πέρασε για λίγο σε αρνητικό έδαφος στην αρχή του έτους. 

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο διαφορετικές δυνάμεις που καθοδηγούν την αγορά. Υπάρχουν αυτοί που κοιτάζουν σε βραχυπρόθεσμη βάση ποντάροντας στις μετοχές που παρουσίασαν μεγάλη πτώση τους τελευταίους μήνες και διαπραγματεύονται σε χαμηλότερα πολλαπλάσια τα οποία τις κάνουν ελκυστικές», σημειώνει ο Γουέιν Γουίκερ, επικεφαλής επενδύσεων της MissionSquare Retirement. 

Από την άλλη πλευρά, οι επενδυτές που κινούνται περισσότερο με βάση τα θεμελιώδη, στοχεύουν σε μετοχές που αναμένεται να ευνοηθούν από μία ισχυρή οικονομία, καθώς η πανδημία φαίνεται να εκτονώνεται, όπως οι μετοχές από τον κλάδο ταξίδων, σημειώνει ο Γουίκερ. 

Ενδεικτικό το γεγονός ότι η μετοχή της Norwegian Cruise Line Holdings και Delta Air Lines αυξήθηκαν περισσότερο από 4% στη σημερινή συνεδρίαση. Η πολιτεία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι δεν είναι πλέον υποχρεωτικές οι μάσκες σε εσωτερικούς χώρους. 

Στο μεταξύ, τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα εξακολουθούν να προσφέρουν στήριγμα στις μετοχές. Η Chipotle ενισχύθηκε περισσότερο από 9%, ενώ η Enphase Energy στον χώρο της αιολικής ενέργειας κατέγραψε άνοδο 16%. 

Οι επενδυτές προετοιμάζονται επίσης και για τα στοιχεία για το δείκτη τιμών καταναλωτή που ανακοινώνονται αύριο Πέμπτη στις ΗΠΑ, τα οποία θα δώσουν μία πιο εμπεριστατωμένη εικόνα για τον πληθωρισμό στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι αυξήθηκε στο 7,3% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο και στο 0,4% σε μηνιαία. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News