Business & Finance Τετάρτη 9/02/2022, 19:53
ΑΓΟΡΕΣ

Safe Bulkers: Στο 2,95% η απόδοση του ομολόγου – Στα 165 εκατ. οι προσφορές

Safe Bulkers: Στο 2,95% η απόδοση του ομολόγου – Στα 165 εκατ. οι προσφορές

Ολοκληρώθηκε η δημόσια εγγραφή για την ομολογιακή έκδοση ύψους 100 εκατ. ευρώ της ελληνικής ναυτιλιακής, εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, Safe Bulkers, συμφερόντων του επιχειρηματία Πόλυ Β. Χατζηιωάννου.  

Ωστόσο, το όψιμο περιβάλλον «σφιχτότερων» επιτοκίων οδήγησε σε ελαφρώς υψηλότερη τιμολόγηση και χαμηλότερη κάλυψη σε σχέση με τις δύο άλλες ελληνικες ναυτιλιακές, οι οποίες εξέδωσαν ομόλογα το τελευταίο διάστημα, την CPLP και την Costamare. 

Η συνολική έγκυρη ζήτηση που εκδηλώθηκε από επενδυτές, οι οποίοι συμμετείχαν στη Δημόσια Προσφορά, ανήλθε σε 165,14 εκατ. ευρώ, πετυχαίνοντας υπερκάλυψη κατά 1,65 φορές. 

Η τελική απόδοση των ομολογιών ορίστηκε σε 2,95% και το επιτόκιο των ομολογιών σε 2,95% ετησίως. Το 68,2% της έκδοσης κατανεμήθηκε σε Ιδιώτες Επενδυτές και το 31,8% σε Ειδικούς Επενδυτές. 

Οι ομολογίες αναμένεται να τεθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 14 Φεβρουαρίου. 

Η Safe Bulkers είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και διαθέτει έναν στόλο 40 φορτηγών πλοίων, με μέση ηλικία τα 10 έτη. Η κεφαλαιοποίησή της ανέρχεται σε περίπου 400 εκατ. δολάρια.   

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Ανοίγει ο δρόμος προς την αγορά ομολόγων για τις ελληνικές ναυτιλιακές

«Μποτιλιάρισμα» στα Στενά του Βοσπόρου – Ρεκόρ διελεύσεων για τάνκερ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News