Business & Finance Τετάρτη 9/02/2022, 08:59
ΑΓΟΡΕΣ

JP Morgan: Η διολίσθηση του Bitcoin στα 38.000 δολάρια είναι κοντά 

JP Morgan: Η διολίσθηση του Bitcoin στα 38.000 δολάρια είναι κοντά 

Η πιθανότητα να συνεχίσει ο «κατήφορος» της τιμής του Bitcoin φαντάζει ορατή, αφού η μεταβλητότητα που παρουσιάζει η αγορά των κρυπτονομισμάτων το τελευταίο διάστημα, υποδεικνύει ότι η σταθερότητα στην εν λόγω αγορά απουσιάζει. 

Αυτό αναφέρουν οι αναλυτές της JP Morgan, με επικεφαλής τον Νικόλαο Πανηγυριτζόγλου, οι οποίοι εκτιμούν ότι η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος εν συγκρίσει με την τιμή του χρυσού (ως αντιστάθμισμα) θα πέσει στα 38.000 δολάρια. 

Το επίπεδο αυτό είναι κατά 12% σχεδόν χαμηλότερο, από τα περί των 43.800 δολαρίων που βρίσκεται η τιμή επί του παρόντος. 

Σε σημείωμά τους, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι τα 38.000 δολάρια είναι μια τιμή που μπορεί να προκύψει καθώς το Bitcoin εμφανίζεται να είναι κατά τέσσερις φορές περισσότερο ασταθές σε σχέση με τον χρυσό. Σε περίπτωση που η μεταβλητότητά του έναντι του πολύτιμου μετάλλου υποχωρήσει στις τρεις φορές, τότε η τιμή του Bitcoin θα ανέβει έως τα 50.000 δολάρια. 

JP Morgan: Η διολίσθηση του Bitcoin στα 38.000 δολάρια είναι κοντά -1

«Η μεγαλύτερη πρόκληση για το Bitcoin στο μέλλον είναι η αστάθειά του και οι ανοδικοί και καθοδικοί  κύκλοι, συνθήκες που δεν ευνοούν τις θεσμικές επενδύσεις. εμποδίζουν την περαιτέρω θεσμική υιοθέτηση», αναφέρουν οι αναλυτές.

Ωστόσο, ο μακροπρόθεσμος στόχος της JP Morgan πλέον ορίζεται στα 150.000 από 146.000 πριν από ένα χρόνο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Κρυπτο-ληστεία: Βρέθηκε λεία 3,6 δισ. δολαρίων μετά από χακάρισμα του 2016

Κρυπτονομίσματα: Πώς 4 απλοί άνθρωποι έγιναν εκατομμυριούχοι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News