Business & Finance Δευτέρα 7/02/2022, 12:54
ΑΓΟΡΕΣ

Σημάδια «ζωής» από το Bitcoin – Ράλι για DogeCoin, Shiba Inu

Ανακάμπτει η αγορά κρυπτονομισμάτων

Σημάδια «ζωής» από το Bitcoin – Ράλι για DogeCoin, Shiba Inu

Στα πόδια του αρχίζει και ξαναστέκεται το Bitcoin, το οποίο κινείται άνω του κυλιόμενου μέσου όρου των τελευταίων 50 ημερών, για πρώτη φορά μετά από τουλάχιστον δύο μήνες.  

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα παγκοσμίως ενισχύεται σήμερα κατά 3% και διαμορφώνεται στα 42.956 δολάρια, ξεπερνώντας το ορόσημο των 42.810 δολαρίων. 

Η σημερινή άνοδος δε, επέρχεται ως συνέχεια του θετικού κλεισίματος της Παρασκευής, το οποίο είναι το καλύτερο από τον περασμένο Οκτώβριο. 

«Η επόμενη στάση είναι τα 46.000 – 47.000 δολάρια» εκτιμάει ο Vijay Ayyar, αναλυτής στη Luno Pte, ο οποίος δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξος για το Bitcoin. 

Χείρα βοηθείας στο crypto έδωσαν την Παρασκευή τα θετικά μεγέθη των ΗΠΑ για την αγορά εργασίας, αλλά και τα ισχυρά αποτελέσματα της Amazon για το δ’ τρίμηνο του 2021. 

Ανοδικά κινούνται σήμερα και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, με το XRP να κερδίζει 8,1%, το Dogecoin 7,4%, το Shiba Inu 26%, το Litecoin 3% και το Ethereum 2,7%.  

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων, μέχρι πρότινος, είχε περιέλθει σε τροχιά διόρθωσης, υπό τη δαμόκλειο σπάθη της αύξησης των μηδενικών επιτοκίων της Federal Reserve. 

Το Bitcoin, ενδεικτικά, είχε υποχωρήσει έως και κατά 50% σε σχέση με τα ιστορικά υψηλά του περασμένου Νοεμβρίου, ενώ αντίστοιχη πτωτική τροχιά είχε διαγράψει και το Νο.2 της αγοράς, το Ethereum. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Γιατί οι δισεκατομμυριούχοι μαλώνουν πάνω από τη βιομηχανία των crypto

Ο κρυπτο-παράδεισος της Ευρώπης: Πού μετακομίζει η «Οικογένεια του Bitcoin»;

Κρυπτονομίσματα: Πώς 4 απλοί άνθρωποι έγιναν εκατομμυριούχοι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News