ΑΓΟΡΕΣ

Εθνική Τράπεζα: Προς υψηλό 4,5 ετών η μετοχή

Άνοδος 2,2% σήμερα

Εθνική Τράπεζα: Προς υψηλό 4,5 ετών η μετοχή

Προς το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 4,5 ετών πορεύεται σήμερα η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η οποία συνεχίζει την ανοδική πορεία μέσα στο 2022, κόντρα στην τάση για διόρθωση. 

Είναι ενδεικτικό ότι περίπου 1,5 ώρα πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η μετοχή της τράπεζας αυξάνεται κατά 2,26% και διαμορφώνεται στα 3,62 ευρώ, ένα σημείο το οποίο έχει να ιδωθεί από τον Ιούλιο του 2017. 

Ο τζίρος των συναλλαγών δε, ανέρχεται στα 7 εκατ. ευρώ, όταν στο σύνολο της αγοράς κυμαίνεται στα 51 εκατ. ευρώ (έως τις 15.50).  

Εθνική Τράπεζα: Προς υψηλό 4,5 ετών η μετοχή-1

Το καλό «φεγγάρι» για την Εθνική Τράπεζα, αποτυπώνεται και στα μέχρι στιγμής κέρδη του 2022, τα οποία σωρευτικά ανέρχονται στο 20,7% (χωρίς να υπολογίζεται η σημερινή συνεδρίασης). 

Κι αυτό, φυσικά, έχει την εξήγησή του, καθώς τα επίπεδα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) βαίνουν μειούμενα, ενώ η μόχλευση από τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης προμηνύουν ένα κερδοφόρο έτος. 

Ας σημειωθεί ότι ο τραπεζικός κλάδος, διαθέτοντας μεγάλα περιθώρια ανόδου, έχει εμφανίσει άλμα 20% στο νέο έτος, υπερ-αποδίδοντας αισθητά σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη (6%). 

Εθνική Τράπεζα: Προς υψηλό 4,5 ετών η μετοχή-2

Το σημαντικότερο είναι δε, ότι ο κλάδος έχει σημαντικά περιθώρια ανόδου, ιδίως αν λάβουμε ότι την τελευταία φορά που ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν άνω των 900 μονάδες, οι τράπεζες διαπραγματεύονταν άνω των 800 μονάδων, δηλαδή παραπάνω από 100 μονάδες υψηλότερα σε σχέση με την τρέχουσα τιμή (690 μονάδες). 

Διαβάστε επίσης:

Τράπεζες: Τι είπαν οι διοικήσεις σε συνέδριο της JP Morgan

Τράπεζες: Περιθώρια ανόδου έως 54% βλέπει η Euroxx

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News