Business & Finance Παρασκευή 4/02/2022, 13:57
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Συνεχίζονται οι απώλειες στα χρηματιστήρια για δεύτερη ημέρα

Ευρώπη: Συνεχίζονται οι απώλειες στα χρηματιστήρια για δεύτερη ημέρα

Σε πτωτική πορεία παραμένουν οι ευρωπαϊκές μετοχές για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς ακόμη δεν έχει καταλαγιάσει ο θόρυβος από τις χθεσινές εξαγγελίες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το ανοιχτό ενδεχόμενο για αύξηση των επιτοκίων. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 αποδυναμώνεται κατά 1,10%, μετά τις απώλειες της τάξεως του 1,76% που σημείωσε χθες, με τους κυριότερους κλάδους τους στα «κόκκινα» και φωτεινή εξαίρεση αυτόν της ενέργειας, ο οποίος πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα εκμεταλλευόμενος με τον καλύτερο τρόπο το σημερινό σκαρφάλωμα της τιμής του αργού πλέον των 90 δολαρίων το βαρέλι για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2014.

Το χρηματιστήριο του Μιλάνου δέχεται έντονες πιέσεις καθώς υποχωρεί κατά 1,84%, ενώ σημαντικές είναι και η πτώση της τάξεως του 1,43% του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης. Πιο ήπιες οι απώλειες στο Παρίσι (-0,88%), ενώ το χρηματιστήριο του Λονδίνου έχει καταφέρει να διαφύγει από το γενικευμένο πτωτικό κλίμα και σημειώνει οριακή άνοδο της τάξεως του 0,10%. 

Κλυδωνισμούς δέχεται ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς πραγματοποιεί βουτιά που ξεπερνάει το 3%, ακολουθούμενος από τον κλάδος της υγείας που διαγράφει 2,2% και των λιανικών πωλήσεων (-1,87%) ενώ πιο πίσω ακολουθούν οι κλάδοι των πρώτων υλών και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας με απώλειες περί του 1,70%. 

Οι χθεσινές δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο για αύξηση των επιτοκίων μέσα στο 2022, όπως γινόταν στις προηγούμενες συνεντεύξεις Τύπου που ακολουθούσαν των συνεδριάσεων της ΕΚΤ. 

Η επικεφαλής της ΕΚΤ, εις διπλούν όρισε τον Μάρτιο ως χρονικό ορίζοντα αναφορικά με το πώς θα κινηθεί το δ.σ., καθώς όπως ανέφερε οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας θα έχουν περισσότερα στοιχεία στα χέρια τους και θα μπορούν να διεξάγουν πιο ασφαλή συμπεράσματα για το πώς θα έχουν διαμορφωθεί οι οικονομικές συνθήκες. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News