Business & Finance Παρασκευή 4/02/2022, 10:31
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Σε θετικό έδαφος και η απόδοση της γερμανικής πενταετίας 

Ομόλογα: Σε θετικό έδαφος και η απόδοση της γερμανικής πενταετίας 

Σε θετικό έδαφος πέρασαν οι αποδόσεις των πενταετών κρατικών ομολόγων της Γερμανίας και της Ολλανδίας σήμερα Παρασκευή, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το 20018, εν μέσω μιας γενικευμένης ενίσχυσης της πεποίθησης ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια στη διάρκεια του τρέχοντος έτους. 

Η απόδοση της γερμανικής πενταετίας, σημειώνει άνοδο περί των 10 μονάδων βάσεως με αποτέλεσμα να υπερβεί το 0%, για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2018. 

Υψηλότερα του μηδενός, βρίσκεται πλέον και η απόδοση του πενταετούς ολλανδικού κρατικού τίτλου χρέους, όταν τελευταία φορά βρέθηκε τον Νοέμβριο του 2018. 

Το sell-off στα κρατικά ομόλογα συνεχίζεται και σήμερα, με τους επενδυτές να επιδίδονται ρευστοποιήσεις ιδιαίτερα στους βραχυπρόθεσμους τίτλους. 

Χθες Πέμπτη, η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά τη συνεδρίαση για τον καθορισμό της νομισματικής της πολιτικής, για πρώτη φορά δεν επανέλαβε ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα αυξήσει τα επιτόκια μέσα στο 2022.

Πλέον οι χρηματαγορές, τοποθετούνται για μια αύξηση επιτοκίων κατά 10 μονάδες βάσης τον ερχόμενο Ιούνιο και κατά 50 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

ΕΚΤ: Τα γεράκια νίκησαν – Αύξηση των επιτοκίων μέσα στο 2022 βλέπουν τώρα οι αναλυτές

Λαγκάρντ: Τον Μάρτιο οι αποφάσεις για την πορεία των επιτοκίων

Deutsche Bank: Τέλος το φθηνό χρήμα – Αύξηση επιτοκίων από ΕΚΤ φέτος

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News