Business & Finance Πέμπτη 3/02/2022, 16:55
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επιστροφή στο «κόκκινο» – Βουτιά 25% για τη μετοχή της Meta Platforms

Wall Street: Επιστροφή στο «κόκκινο» – Βουτιά 25% για τη μετοχή της Meta Platforms

Ευρείες απώλειες παρουσιάζει σήμερα το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το οποίο υποχωρεί υπό το βάρος του τεχνολογικού κλάδου και ιδίως, της μετοχή της Meta Platforms. 

Συγκεκριμένα, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 διολισθαίνει κατά 1,2% και οπισθοχωρεί στις 4.530 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq μειώνεται κατά 1,87% και τις 14.148 μονάδες. 

Από εκεί και πέρα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στο -0,53% και τις 35.440 μονάδες, καταγράφοντας την πρώτη απώλεια έπειτα από τέσσερις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις. 

Το αρνητικό ξεκίνημα στη Wall Street συνδέεται άρρηκτα με τη μετοχή της Meta Platforms, μητρικής της Facebook, ως απόρροια των απογοητευτικών οικονομικών μεγεθών του δ’ τριμήνου του 2022. 

Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού βουλιάζει στο -25% και τα 239 δολάρια, καθώς οι επενδυτές αποδοκιμάζουν την πρώτη μείωση του αριθμού των ενεργών χρηστών ανά ημέρα (1,929 δισ. το δ’ τρίμηνο του 2021 από 1,93 δισ. το γ’ τρίμηνο του 2021) από την ίδρυση της εταιρείας.  

Η Meta προειδοποίησε επίσης, για το ενδεχόμενο επιβράδυνσης των ρυθμών αύξησης των εσόδων, λόγω του ανταγωνισμού με το TikTok και το YouTube, καθώς και εξαιτίας της μείωσης των διαφημιστικών δαπανών.

Εφόσον η τρέχουσα πτώση διατηρηθεί έως το τέλος της συνεδρίασης της Wall Street, αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία θα απολέσει κεφαλαιοποίηση της τάξης των 230 δισ. δολαρίων.  

Για να καταστεί αντιληπτό το μέγεθος αυτού του αριθμού, σε 200 δισ. δολάρια -δηλαδή λιγότερα από τα 230 δισ.- ανέρχεται η συνολική κεφαλαιοποίηση 460 εισηγμένων στον δείκτη βαρόμετρο S&P 500.  

Όπως είναι εύλογο, οι υψηλές πιέσεις στη Meta επιδρούν αρνητικά και στις υπόλοιπες εταιρείες social media, όπως οι Twitter (-6%), Snap (-18%) και Pinterest (-8%), γεγονός που οδηγεί σε αρνητικό έδαφος τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq.  

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Spotify υποχωρεί κατά 12%, μετά την επιβράδυνση στον ρυθμό αύξησης των premium χρηστών. Κατά 4% μειώνεται και η μετοχή της Amazon, η οποία θα ανακοινώσει τα εταιρικά της αποτελέσματα μετά το τέλος της συνεδρίασης. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Accusonus: Ποια είναι η ελληνική startup την οποία εξαγοράζει το Facebook

Το Facebook έρχεται στην Ελλάδα: Η Meta εξαγοράζει την Accusonus και ιδρύει την Meta Hellas

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News