ΑΓΟΡΕΣ

Eurobank: Μία ανάσα από το υψηλό 5ετίας η μετοχή

Ράλι 3% στη σημερινή συνεδρίαση

Eurobank: Μία ανάσα από το υψηλό 5ετίας η μετοχή

Προς το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών πορεύεται η μετοχή της Eurobank, η οποία επιστρέφει στις υψηλές πτήσεις, παρέχοντας σημαντικά στηρίγματα στον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών. 

Πιο συγκεκριμένα, περίπου 2,5 ώρες πριν το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, η τραπεζική μετοχή καταγράφει άνοδο κατά 3,51% και καθορίζεται στο 1,048 ευρώ, έχοντας τζίρο άνω των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ. 

Eurobank: Μία ανάσα από το υψηλό 5ετίας η μετοχή-1

Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση από τις 30 Απριλίου του 2018 (1,04 ευρώ), ενώ παράλληλα βρίσκεται μία ανάσα από το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών (1,06 ευρώ τον Δεκέμβριο του 2015). 

Το σημερινό ξέσπασμα αποτυπώνει την προσπάθεια της Eurobank να επιστρέψει στις υψηλές αποδόσεις, όπως συνέβη και το 2021 (+56%), καθώς μέσα στο 2022 μέχρι στιγμής υποαποδίδει σε σχέση με τον τραπεζικό δείκτη (+13,6% έναντι +18%).  

Eurobank: Μία ανάσα από το υψηλό 5ετίας η μετοχή-2

Σημαντικό ρόλο στην πορεία ανάκαμψης της τραπεζικής μετοχής, αποτελεί το γεγονός ότι μετά την τιτλοποίηση Mexico, το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) έχει περιοριστεί σε μονοψήφια επίπεδα, αποτελώντας την πρώτη τράπεζα που πετυχαίνει αυτόν τον καθοριστικό στόχο.  

Ακόμη κι αν λάβουμε υπόψη τα νέα «κόκκινα» δάνεια, τα οποία έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία, η διοίκηση είναι αισιόδοξη ότι το ποσοστό των NPEs θα κλείσει κάτω του 9%, ένα επίτευγμα το οποίο υλοποιήθηκε χάρη κυρίως τις δύο μεγάλες τιτλοποιήσεις (Cairo – Mexico).   

Αυτό, όπως είναι εύλογο, παρέχει μια ισχυρή αναπτυξιακή ορμή στην τράπεζα, ιδίως αν λάβουμε υπόψη τις προοπτικές του Ταμείου Ανάκαμψης και τον αναβαθμισμένο ρόλο των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στη διαδικασία της μόχλευσης. 

Διαβάστε επίσης:

Τράπεζες: Τι είπαν οι διοικήσεις σε συνέδριο της JP Morgan

Τράπεζες: Περιθώρια ανόδου έως 54% βλέπει η Euroxx

Τράπεζες: Παίρνουν τη σκυτάλη για έξοδο στις αγορές – Τα σχέδια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News