Business & Finance Δευτέρα 31/01/2022, 20:17
ΑΓΟΡΕΣ

Ποδαρικό με απώλειες η αγορά κρυπτονομισμάτων – Στο κόκκινο ο βασιλιάς των crypto

Ποδαρικό με απώλειες η αγορά κρυπτονομισμάτων – Στο κόκκινο ο βασιλιάς των crypto

Τον χειρότερο Ιανουάριο των τελευταίων τεσσάρων ετών ολοκλήρωσε το Bitcoin, καθώς η τιμή του κινήθηκε ανοδικά μόνο 11 ημέρες ολόκληρο το μήνα.

Η κατρακύλα του Bitcoin αντιπροσωπεύει την απαισιοδοξία που επικράτησε σε ολόκληρη την αγορά κρυπτονομισμάτων τον Ιανουάριο, καθώς και το δεύτερο μεγαλύτερο crypto, το Ether έχει υποχωρήσει κατά περίπου 30% από το τέλος Δεκεμβρίου. Ακόμη και τα memecoins υποχώρησαν σε χαμηλότατα επίπεδα.

Συγκεκριμένα όμως το Bitcoin άγγιξε μέσα στον μήνα και το ψυχολογικό όριο των 33.000 δολαρίων, ενώ μόλις τρεις μήνες νωρίτερα πετούσε στα υψηλά των 69.000 δολαρίων. Σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg, το Bitcoin υποχώρησε συνολικά τον Ιανουάριο κατά τουλάχιστον 18% σημαίνοντας τον χειρότερο Ιανουάριο από το 2018.

Οι μαζικές εκροές στην αγορά κρυπτονομισμάτων ήταν αντίδραση στις κινήσεις της Fed για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής. Οι επενδυτές έσπευσαν να ρευστοποιήσουν τα περιουσιακά στοιχεία που ενέχουν μεγάλο ρίσκο, πλήττοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τα crypto.
Παρότι οι βετεράνοι επενδυτές δεν θορυβήθηκαν από την αναστάτωση στην αγορά, η οποία είναι συνηθισμένη στις μεγάλες διακυμάνσεις, ένας μεγάλος όγκος μικροεπενδυτών που εκτέθηκε πρόσφατα για πρώτη φορά στα crypto αποθαρρύνθηκε.

«Πάντοτε έλεγα ότι εάν δεν νιώθεις άνετα να ξυπνάς και να βλέπεις απώλειες 30%, 40% ακόμη και 50% για οποιονδήποτε λόγο, τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν είσαι κατάλληλος επενδυτής», δηλώνει χαρακτηριστικά στο Bloomberg ο Troy Gayeski, υψηλόβαθμο στέλεχος στην FS Investments.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Προειδοποίηση Krugman: Ομοιότητες μεταξύ των crypto και της κρίσης του 2007

O νεότερος δισεκατομμυριούχος των ΗΠΑ… γίνεται πλουσιότερος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News