Business & Finance Πέμπτη 27/01/2022, 15:08
ΑΓΟΡΕΣ

Μήπως ήρθε η ώρα για ρύθμιση της αγοράς crypto;

Μήπως ήρθε η ώρα για ρύθμιση της αγοράς crypto;

Πριν από τρία χρόνια περίπου πασχίζαμε να αντιληφθούμε τι είναι το κρυπτονόμισμα, το mining, το blockchain. Πλέον, ακόμη και αν εξακολουθούμε να μην αντιλαμβανόμαστε πλήρως τους όρους αυτούς, ένα πράγμα έχει γίνει πλήρως κατανοητό, ότι πρόκειται για μία αγορά με ακραίες διακυμάνσεις. Πώς λοιπόν μπορεί ένας μικροεπενδυτής να βγάλει νόημα, και τελικά κέρδος, από το χάος αυτό, που από πολλούς θεωρείται φούσκα;

Η απάντηση τουλάχιστον μέχρι στιγμής είναι η εξής: είναι αδύνατο.

Παρότι το Bitcoin και το Ether έχουν κερδίσει υποστηρικτές τα τελευταία χρόνια – με το Ελ Σαλβαδόρ να υιοθετεί το Bitcoin ως νόμιμο συνάλλαγμα και την ομοσπονδιακή τράπεζα να εξετάζει το ενδεχόμενο κυκλοφορίας ενός ψηφιακού δολαρίου – εξακολουθεί να είναι αδύνατη η πρόβλεψη για την μελλοντική του πορεία και συνεπώς η εκτίμηση των κινδύνων μίας τέτοιας επένδυσης, που αποτελεί θεμέλειο για τον επενδυτικό κόσμο.

Εξ ου και πολλοί είναι οι επενδυτές που παρουσιάζουν τεράστιες απώλειες, αφού αφενός αδυνατούν να προβλέψουν τους κινδύνους αφετέρου δεν έχουν μία ρυθμιστική αρχή που θα τους προστατεύσει από τις διακυμάνσεις.

Έπειτα από ένα τρελό ράλι το περασμένο έτος, η αγορά των κρυπτονομισμάτων που διογκώθηκε σε σήμει ανησυχητικό για ορισμένους, συμπαρασύρθηκε από την γενικότερη απαισιοδοξία στις κεφαλαιαγορές και υποχωρεί αισθητά από την αρχή του έτους. Το Bitcoin βρίσκεται στα 36.800 δολάρια, έχοντας ανακάμψει ελαφρώς από τις προηγούμενες ημέρες, ενώ το Ether βρίσκεται στα 2.500 δολάρια περίπου έχοντας επίσης συνέλθει από την πτώση των προηγούμενων ημερών, σύμφωνα με την Chainanalysis.

Γενικά, η αγορά κρυπτονομισμάτων φαίνεται αποδυναμωμένη με μικρές και μεγάλες απώλειες από την αρχή του έτους, χωρίς να προσφέρεται κανένα μαξιλάρι στους επενδυτές, γεγονός που προκαλεί ανησυχία σε όσους βλέπουν ότι η αγορά έχει διογκωθεί σε βαθμό που μπορεί να αποτελέσει αποσταθεροποιητικό παράγοντα για την διεθνή οικονομία.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Το 2022 έσκασε επιτέλους την φούσκα των meme stocks

Η τέλεια καταιγίδα στα κρυπτονομίσματα: Απώλειες 130 δισ. σε μία μέρα

Πούτιν: Διχάζει η εισήγηση για κατάργηση των κρυπτονομισμάτων στη Ρωσία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News