Business & Finance Τετάρτη 26/01/2022, 11:28
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Σε ράλι μετοχές και χρηματιστήρια εν αναμονή της Fed

Ευρώπη: Σε ράλι μετοχές και χρηματιστήρια εν αναμονή της Fed

Με ράλι επεκτείνουν τα κέρδη τους από τη χθεσινή συνεδρίαση στην Ευρώπη μετοχές και χρηματιστήρια, στην προσπάθειά τους να διαγράψουν τις βαριές απώλειες που υπέστησαν τη Δευτέρα, στην εναρκτήρια συνεδρίαση για την τρέχουσα εβδομάδα.

Η σημερινή ημέρα είναι εξεχόντως κρίσιμη, καθώς το βράδυ ολοκληρώνεται η διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Η Fed ως είθισται θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της και κατόπιν θα ακολουθήσει η συνέντευξη τύπου τους επικεφαλής της, Τζερόμ Πάουελ.

Αν δεν προκύψει κάποια έκπληξη, σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί πότε θα έρθει η πρώτη αύξηση των επιτοκίων.

Οι χρηματαγορές έχουν προεξοφλήσει ότι αυτή θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο και θα ακολουθήσουν άλλες δύο επιτοκιακές αυξήσεις έως το τέλος της τρέχουσας χρονιάς.

Κάποιοι αναλυτές εκτιμούν ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα ακολουθήσει πιο επιθετική σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής και θα κάνει τέσσερις αυξήσεις των επιτοκίων μέσα στο 2022.

Πίσω στην Ευρώπη, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 καταγράφει κέρδη περί του 1,80%, με τους κυκλικούς κλάδους να ίπτανται.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX έχει υπερβεί το +2% κάτι που έχει καταφέρει και ο CAC 40 στο Παρίσι και ο FTSE MIB στο Μιλάνο, ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 1,71%.

Εκ των κυριοτέρων κλάδων, αυτός που ξεχωρίζει είναι αυτός των ταξιδίων και αναψυχής πραγματοποιώντας άλμα 4,10%, ενώ οι κλάδοι της αυτοκινητοβιομηχανίας, των τραπεζών και ο τεχνολογικός κινούνται μεταξύ του +2,40% και του 2,50%.

Υψηλότερα στο 2,60% ο ενεργειακός κλάδος και στο 2,70% ο κλάδος των πρώτων υλών.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News