Business & Finance Δευτέρα 24/01/2022, 18:30
ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρές απώλειες για το πετρέλαιο – Πτώση άνω του 3%

Στο επίκεντρο Fed και ρωσο-ουκρανικά

Ισχυρές απώλειες για το πετρέλαιο – Πτώση άνω του 3%

Ισχυρές απώλειες δέχεται η τιμή του πετρελαίου στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν από την πιθανότητα μιας ταχύτερης αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve. 

Η τιμή των συμβολαίων Brent υποχωρεί κατά 2,7% και καθορίζεται στα 85,5 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή των συμβολαίων WTI κατρακυλούν στο -3,2% και τα 82,4 δολάρια ανά βαρέλι. 

Το sell off οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση του δολαρίου σε υψηλό δύο εβδομάδων, ως απόρροια της σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ. 

Η Fed θα συνεδριάσει αύριο και μεθαύριο, παρουσιάζοντας το σχέδιο αύξησης των μηδενικών επιτοκίων. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η πρώτη επιτοκιακή αλλαγή θα εφαρμοστεί τον Μάρτιο, ενώ τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν κι άλλες, με στόχο την ανάσχεση του πληθωριστικού φαινομένου (7% τον Δεκέμβριο του 2021).  

Περαιτέρω ανησυχίες για τον «μαύρο χρυσό» εγείρονται από το τεταμένο κλίμα στα σύνορα Ουκρανίας – Ρωσίας, όπου το σενάριο μιας ολικής στρατιωτικής σύγκρουσης παραμένει στο επίκεντρο, αυξάνοντας τις γεωπολιτικές προκλήσεις. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Στο «κόκκινο» η Wall Street: Βουτιά 500 μονάδων για τον Dow Jones

Ευρώπη: Η ένταση στην Ουκρανία έφερε βαριές απώλειες στις μετοχές

Morgan Stanley: Ο χειμώνας ήρθε στα χρηματιστήρια

Sell off στο Χρηματιστήριο της Μόσχας – Βουτιά 7% υπό τον φόβο του πολέμου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News