Business & Finance Τρίτη 15/12/2020, 11:09
ΑΓΟΡΕΣ

ΑΔΜΗΕ: Περιθώρια ανόδου 36% «βλέπει» η Euroxx

ΑΔΜΗΕ: Περιθώρια ανόδου 36% «βλέπει» η Euroxx

Την κάλυψη του ΑΔΜΗΕ ξεκινά η Euroxx, εκδίδοντας σύσταση overweight και τιμή στόχο στα 3,40 ευρώ (περιθώριο ανόδου 36%). Όπως σημειώνουν οι αναλυτές της χρηματιστηριακής, ο ΑΔΜΗΕ είναι ένας καλός τρόπος για να «παίξει» κάποιος επενδυτής την τάση του ενεργειακού μετασχηματισμού και του green deal στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία επενδυτική πρόταση χαμηλού ρίσκου-υψηλών αποδόσεων, επισημαίνεται.

Άλλωστε, η παρουσία της κινεζικής State Grid Corp στο μετοχικό κεφάλαιο του Διαχειριστή του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΜΗΕ) παρέχει στήριξη και τεχνογνωσία και βελτιώνει την εταιρική διακυβέρνηση, σημειώνει η Euroxx.

Με δεδομένο ότι ο διαχειριστής του ΕΣΜΗΕ εποπτεύεται πλήρως από τη ΡΑΕ και απολαμβάνει λογικές αποδόσεις (6,3%-7% το 2018-2021) οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν και στο μέλλον, οι αναλυτές μιλούν για καλή ορατότητα στα κέρδη και τα μερίσματα χωρίς τον πιστωτικό κίνδυνο των πελατών (αυτός βαραίνει τη ΔΕΗ) και με πολύ περιορισμένες επιπτώσεις από τον κορωνοϊό.

Όπως επισημαίνει η Euroxx, ο ΑΔΜΗΕ ταιριάζει καλύτερα σε επενδυτές που θέλουν να μειώσουν το ρίσκο, να εισπράττουν ένα γενναιόδωρο και ασφαλές μέρισμα και να τοποθετήσουν το χαρτοφυλάκιό τους πιο αμυντικά. Οι βασικοί κίνδυνοι για τη μετοχή προκύπτουν από τυχόν καθυστερήσεις στην υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος του ΕΣΜΗΕ καθώς και από ενδεχόμενους κινδύνους στον τομέα της εποπτείας μετά το 2021 (π.χ. μειωμένες αποδόσεις για την περίοδο 2022-2025).

Σημειώνεται ότι η εταιρεία μόλις ανακοίνωσε την περαιτέρω διείσδυσή της στην αγορά των τηλεπικοινωνιών. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News