Business & Finance Τρίτη 15/12/2020, 10:33
ΑΓΟΡΕΣ

Η Morgan Stanley ποντάρει στις ελληνικές μετοχές για το 2021

Η Morgan Stanley ποντάρει στις ελληνικές μετοχές για το 2021

Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις προτιμήσεις της Morgan Stanley μεταξύ των αγορών της κατηγορίας EEMEA (αναδυόμενη Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική) για το 2021. 

Η Morgan Stanley επισημαίνει ότι η στροφή των χαρτοφυλακίων από τις αμυντικές μετοχές στις κυκλικές,  στις αγορές EEMEA, βρίσκεται ακόμα στα πρώτα στάδιά της. Κοιτάζοντας τις τράπεζες και τις μετοχές που ευνοούνται από τα εμβόλια του κορωνοϊού, ο οίκος υπολογίζει τα περιθώρια ανόδου τους στο 18-19%, μέχρι να επιστρέψουν στα προ-κορωνοϊού επίπεδα. 

Εκτός της ελληνικής αγοράς, ο οίκος επιλέγει επίσης τη Ρωσία, την Ουγγαρία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Τουρκία, για εκείνους που θέλουν να «παίξουν» τα χρηματιστήρια που θα ωφεληθούν από το rotation των χαρτοφυλακίων. Η Morgan Stanley δηλώνει επιφυλακτική για τη διατηρησιμότητα της ανάκαμψης τη Ν. Αφρικής. 

Η ομάδα στρατηγικής ανάλυσης συναλλάγματος του οίκου είναι θετική για το ρωσικό ρούβλι, ενώ οι αναλυτές των μετοχών δίνουν σύσταση overweight για τις ρωσικές μετοχές. 

Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, η στάθμιση της περιοχής EEMEA στο δείκτη MSCI EM Index θα μπορούσε να αυξηθεί από τα σημερινά επίπεδα του 12% στο 14% το 2021. 

Το Bloomberg σημειώνει ότι ο ρωσικός δείκτης MOEX έχει ενισχυθεί κατά 7% (σε ρούβλία) φέτος, το Borsa Istanbul της Τουρκίας σημειώνει κέρδη 21%, ο Γενικός Δείκτης της Αθήνας υποχωρεί κατά 14%, ο DFM General Index στο Ντουμπάι σημειώνει πτώση 8% και ο Budapest Stock Index της Ουγγαρίας χάνει 9%. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News