Business & Finance Τετάρτη 19/01/2022, 21:45
ΑΓΟΡΕΣ

Πολύτιμα μέταλλα: Ράλι των τιμών με πρωταγωνιστή το παλλάδιο – Κέρδη 7%

Πολύτιμα μέταλλα: Ράλι των τιμών με πρωταγωνιστή το παλλάδιο – Κέρδη 7%

Περισσότερο από 1% ενισχύθηκε η τιμή του χρυσού, καθώς η έστω και μικρή πτώση του δολαρίου σε συνδυασμό με τις γεωπολιτικές εντάσεις γύρω από την Ουκρανία, κατέστησαν ξανά ελκυστικό το πολύτιμο μέταλλο, πυροδοτώντας ράλι στα πολύτιμα μέταλλα. 

Τα κέρδη καθοδήγησε το παλλάδιο με άνοδο 7% με τη Citi Research να επικαλείται τη σταδιακά ανάκαμψη της παγκόσμιας παραγωγής αυτοκινήτων η οποία θα μπορούσε να ενισχύσει τη ζήτηση για το συγκεκριμένο μέταλλο που χρησιμοποιείται για τους καταλύτες. Εν συνεχεία τα κέρδη του μετριάστηκαν γύρω στο 5% στα 2.006 δολάρια η ουγκιά. 

Η τιμή spot του χρυσού στο Λονδίνο ενισχύθηκε 1,5% στα 1.840 δολάρια η ουγκιά. Η πτώση του δολαρίου καθιστά τον χρυσό πιο ελκυστικό για την αγορά του από επενδυτές που διακρατούν άλλα νομίσματα, ενώ στήριγμα προσέφερε και η αναδίπλωση των ομολογιακών αποδόσεων απο το αρχικό υψηλό δύο ετών. 

Η τιμή του χρυσού θα συνεχίσει να κινείται μεταξύ 1.800 και 1.840 δολαρίων η ουγκιά έως τη συνεδρίαση της Φέντεραλ Ριζέρβ την επόμενη εβδομάδα, σημειώνει ο Εντ Μόια, αναλυτής της OANDA. Οι προσδοκίες ότι η Fed θα καταστήσει πιο αυστηρή τη νομισματική πολιτική της σύντομα ακόμη και το Μάρτιο ασκούν πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο επειδή τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος διακράτησης του πολύτιμου μετάλλου. 

Ο χρυσός πιθανόν να βρει στήριγμα και από τις γεωπολιτικές ανησυχίες γύρω από την Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, σημειώνει ο αναλυτής. 

Από τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή πλατίνας ενισχύθηκε 4,4% στα 1.024 δολάρια η ουγκιά, ενώ του αργύρου κατέγραψε άνοδο περίπου 3% στα 24,08 δολάρια. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 Among other precious metals, platinum jumped 4.4% to$1,024.50 per ounce and spot silver rose 2.7% to $24.08.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News