Business & Finance Παρασκευή 14/01/2022, 10:47
ΑΓΟΡΕΣ

Tesla: Δέχεται επίσημα αγορές σε προϊόντα της (όχι αυτοκίνητα) με Dogecoin

Tesla: Δέχεται επίσημα αγορές σε προϊόντα της (όχι αυτοκίνητα) με Dogecoin

Την αγορά προϊόντων της με το κρυπτονόμισμα Dogecoin θα δέχεται η Tesla, σύμφωνα με ανάρτηση του διευθύνοντα συμβούλου της, Έλον Μασκ, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. 

 

Στην ιστοσελίδα της αμερικανικής αμιγώς ηλεκτροκίνητης αυτοκινητοβιομηχανίας, ήδη προσφέρεται σε κάποια προϊόντα η δυνατότητα πληρωμής με το προαναφερόμενο κρυπτονόμισμα, όπως το ηλεκτρικό σκούτερ για παιδιά Cyberquad for Kids. 

Tesla: Δέχεται επίσημα αγορές σε προϊόντα της (όχι αυτοκίνητα) με Dogecoin-1

Υπενθυμίζεται ότι, πέρυσι ο Έλον Μασκ είχε ανακοινώσει ότι οι πελάτες στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να αγοράζουν αυτοκίνητα της Tesla με Bitcoin και πώς αργότερα η δυνατότητα αυτή θα προσφερόταν σταδιακά σε όλους τους πελάτες της ανά τον κόσμο.

Στη συνέχεια όμως ανασκεύασε τη δήλωση αυτή, παίρνοντας πίσω την ανακοίνωση, εξαιτίας όπως υποστήριξε της έντονης μεταβλητότητας στην αγορά κρυπτονομισμάτων. 

Από την άλλη, το Dogecoin είναι ένα κρυπτονομίσμα το οποίο έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό αποκλειστικά από τον Έλον Μασκ, ο οποίος στη διάρκεια της περυσινής χρονιάς μέσω «τιτιβισμάτων» αναφέρθηκε σε αυτό, κάνοντας λόγο για το next big thing

«Πολύς κόσμος με τον οποίο μιλάω στις γραμμές παραγωγής της Tesla ή στην κατασκευή πυραύλων στη Space X κατέχουν Doge. Δεν είναι χρηματοπιστωτικοί ειδήμονες ή άνθρωποι της τεχνολογίας στη Silicon Valley. Γι αυτό αποφάσισα να στηρίξω το Doge -είναι το κρυπτονόμισμα του λαού», ανέφερε.

Πλέον όμως, δεν τίθεται αμφιβολία για την αποδοχή πληρωμής σε προϊόντα merchandise της Tesla -όχι σε όλα τα προϊόντα- με Dogecoin, από τη στιγμή που στο ηλεκτρονικό της κατάστημα προσφέρεται ως τρόπος πληρωμής. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

E. Musk: Το Dogecoin είναι το κρυπτονόμισμα «του λαού»

Γιατί ο Έλον Μασκ έκανε «κωλοτούμπα» για τα Bitcoins

Το είπε και το έκανε, η Tesla δέχεται πληρωμές με Bitcoin στις ΗΠΑ

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News