Business & Finance Τρίτη 11/01/2022, 11:59
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: «Αντεπίθεση» των μετοχών μετά τις τρεις πτωτικές συνεδριάσεις

Ευρώπη: «Αντεπίθεση» των μετοχών μετά τις τρεις πτωτικές συνεδριάσεις

Στην «αντεπίθεση» έχουν περάσει σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, μετά από το σερί των τριών διαδοχικών συνεδριάσεων διάστημα κατά το οποίο υπέστησαν απώλειες, με τους επενδυτές να επιστρέφουν στις μετοχές και κυρίως σε αυτές του τεχνολογικού κλάδου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 σημειώνει άνοδο περί του 1%, με όλους τους βασικούς του κλάδους να καταγράφουν κέρδη και τον τεχνολογικό να πραγματοποιεί άλμα της τάξεως του 2,23%.

Το χρηματιστήριο του Παρισιού ξεχωρίζει μεταξύ των μεγαλυτέρων ευρωπαϊκών, ενισχυόμενο κατά σχεδόν 1,45%, ενώ αυτό της Φρανκφούρτης αγγίζει το +1,30%. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ξεπερνάει οριακά το +1%, ενώ το χρηματιστήριο του Λονδίνου παρουσιάζει πιο ήπια κέρδη της τάξεως του 0,60%.

Μετά από επτά διαδοχικές συνεδριάσεις όπου οι επενδυτές επιδόθηκαν σε ένα μαζικό sell-off στις μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών, σήμερα είναι οι μετοχές αυτές που λειτουργούν ως θέλγητρο στους επενδυτικούς κύκλους.

Η άνοδος των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων διαμόρφωσε το αρνητικό κλίμα του προηγούμενου διαστήματος, καθώς οι τεχνολογικές εταιρείες θεωρείται ότι ευνοούνται από ένα περιβάλλον στο οποίο τα επιτόκια και το κόστος δανεισμού βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.

Από τις μεμονωμένες μετοχές, αυτές των γερμανικών τραπεζών Deutsche Bank και Commerzbank δέχονται πιέσεις, μετά τις ρευστοποιήσεις που πραγματοποίησε στις εν λόγω μετοχές η αμερικανική επενδυτική εταιρεία, Cerberus, που ήταν από τους υπέρμαχους για τη συγχώνευση των δύο τραπεζών.

Ράλι 6,6% πραγματοποιεί η μετοχή της Delivery Hero, μετά την ανακοίνωση με την οποία εκτίμησε ότι αναμένει ισοσκελισμό στα έσοδα από το τμήμα της παράδοσης τροφίμων κατά το β΄ εξάμηνο του 2022, καθώς η ζήτηση έχει εκτιναχθεί στα ύψη από την έναρξη της πανδημίας.

Άλμα της τάξεως του 4,9% πραγματοποιεί η HelloFresh εκτινάχθηκε 4,9% μετά την ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας διανομής κιτ γευμάτων για πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους έως και 250 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία κατασκευής χημικών προϊόντων Sika καταγράφει περί του 3,7% αφού ανακοίνωσε αύξηση 17,3% στις πωλήσεις για 2021, ενισχυμένες από μια σειρά εξαγορών, αλλά και την ανάκαμψη του οικοδομικού κλάδου μετά το κλείσιμο της πανδημίας το προηγούμενο έτος.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News