Business & Finance Δευτέρα 10/01/2022, 11:52
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Προσπάθεια για επιστροφή των μετοχών σε κέρδη

Ευρώπη: Προσπάθεια για επιστροφή των μετοχών σε κέρδη

Προσπάθειες καταβάλουν οι ευρωπαϊκές μετοχές και τα χρηματιστήρια για να επιστρέψουν σε κέρδη, μετά την πρώτη εβδομάδα για το 2022 η οποία ολοκληρώθηκε με αρνητικό πρόσημο.

Ο Euro STOXX 600 μετά την πτωτική σημερινή έναρξη κινείται οριακά υπό του μηδενός, με την εικόνα των κυριότερων κλάδων να είναι ανομοιόμορφη στο αρχικό στάδιο της συνεδρίασης, ενώ παρόμοια είναι και η τάση στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους δείκτες να παρουσιάζουν ήπιες απώλειες. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης κατά την πρώτη εβδομάδα του καινούργιου έτους κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 0,32%.

Ξεχωρίζει ο κλάδος των ταξιδίων και αναψυχής με άνοδο περί του 1,25%, ενώ  κέρδη πλησίον του 0,50% καταγράφουν οι κλάδοι της αυτοκινητοβιομηχανίας και των τραπεζών.

Στην αντίπερα όχθη, ο κλάδος των ακινήτων δέχεται πιέσεις υποχωρώντας κατά 1,12% (η κινεζική κατασκευαστική και διαχείρισης περιουσίας, Evergrande, εξακολουθεί να δημιουργεί προβλήματα στον κλάδο), με τον τεχνολογικό να χάνει σχεδόν 0,75%, καθώς οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων ανά τον κόσμο έχουν ακολουθήσεις την ανιούσα.

Από τις επιμέρους μετοχές, αυτή της BMW κινείται ανοδικά, μετά την αναβάθμισή της από τη Goldman Sachs σε «buy», ενώ παράλληλα αναθέωρησε ανοδικά τον στόχο της τιμής της στα 123 ευρώ από τα 110 ευρώ της προηγούμενης εκτίμησής της.

«Βύθιση» σχεδόν 17% καταγράφει η μετοχή της γαλλικής τεχνολογικής εταιρείας συμβούλων, Atos, μετά την ανακοίνωση με την οποία προειδοποίησε για τα κέρδη της, επισημαίνοντας τις καθυστερήσεις στις συμφωνίες με τους πελάτες της, ενώ έκανε λόγο και για πίεση στα περιθώρια κέρδους στη μονάδα μεταπώλησης υλικού και λογισμικού.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News