Business & Finance Τετάρτη 5/01/2022, 10:42
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Συντήρηση δυνάμεων στα χρηματιστήρια μετά τα ιστορικά υψηλά ρεκόρ

Ευρώπη: Συντήρηση δυνάμεων στα χρηματιστήρια μετά τα ιστορικά υψηλά ρεκόρ

Υποτονικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, μετά τα ιστορικά υψηλά ρεκόρ που σημείωσαν στις δύο πρώτες συνεδρίασης για το 2022.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης παραμένει σχεδόν αμετάβλητος, ενώ την ίδια εικόνα παρουσιάζουν τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο και Παρίσι. Αντιθέτως το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης σημειώνει άνοδο 0,22% και αυτό του Μιλάνου καταγράφει οριακά κέρδη της τάξεως του 0,09%.

Η αισιοδοξία που επικράτησε τη Δευτέρα και την Τρίτη έχει ατονήσει σήμερα, με την άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων να έχει συμβάλει στη διαμόρφωση του σημερινού κλίματος.

Μια άνοδος η οποία επηρέασε την χθεσινή συνεδρίαση στη Wall Street, ενώ λειτούργησε ανασταλτικά και στις ασιατικές αγορές, με τα κυριότερα χρηματιστήρια να ολοκληρώνουν την συνεδρίαση με απώλειες.

Πίσω στην Ευρώπη, ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας για τρίτη διαδοχική ημέρα ξεχωρίζει σε σχέση με τους Κυριότερους ευρωπαϊκούς κλάδους ενισχυόμενος κατά σχεδόν 1%.

Στον αντίποδα πιέσεις δέχονται οι κλάδοι των τροφίμων και ποτών, των ταξιδιών και αναψυχής και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News